Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 29 ianuarie 2023
  • :
  • :

Primăria Bicaz acordă stimulente financiare personalului medical din cadrul Spitalului Bicaz

Consiliul local al orașului Bicaz hotărăște acordarea de stimulente financiare lunare personalului angajat la Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz. Aceste stimulente se vor acorda în limita bugetului aferent unității sanitare în cauză, cu încadrarea în sumele alocate la capitolul respectiv.
Având în vedere volumul de activitate ce depășește în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport cu complexitatea sarcinilor personalului TESA, din cadrul Spitalului Bicaz, precum și faptul că prevederile legilor în vigoare interzic la momentul de față acordarea premiilor, plata orelor suplimentare, iar compensarea cu timp liber nu se poate face din cauza lipsei de personal.
Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății reglementează faptul că autoritățile administrației publice locale pot acorda personalului medical și de specialitate din spitalele publice din rețeaua sanitară proprie, stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe țară.