Primăria Bicaz – INFORMARE „CONSTRUIRE POD PIETONAL PESTE RÂUL BISTRIŢA, DIN ZONA SPITALULUI „SF. IERARH NICOLAE” ŞI AMENAJAREA UNEI ALEI PIETONALE, ÎN ORAŞUL BICAZ

Informare

Referitor la obiectivul de investiții „CONSTRUIRE POD PIETONAL PESTE RÂUL BISTRIŢA, DIN ZONA SPITALULUI „SF. IERARH NICOLAE” ŞI AMENAJAREA UNEI ALEI PIETONALE, ÎN ORAŞUL BICAZ, JUDEŢUL NEAMŢ”, dorim ca opinia publică să fie informată corect cu privire la istoricul derulării implementării acestei investiții.

În anul 2013-2014 s-a efectuat o analiză a nevoilor comune la nivelul orașului Bicaz, fiind identificată și nevoia de realizare a unui pod de legatură Spital-Mărceni, analiză finalizată și acceptată odată cu aprobarea Strategiei de Dezvoltare Locală 2014-2020 prin Hotarârea de Consiliul Local a orașului Bicaz nr. 66/26.06.2014.

Având în vedere faptul că până în anul 2021 oportunitațile de finanțare cu fonduri nerambursabile (fonduri europene sau naționale) au fost limitate, iar fondurile de la bugetul local nu puteau susține investiția, U.A.T. Orașul Bicaz s-a concentrat pe realizarea altor obiective de investiții cu impact în mediul social și educațional.

Inițiativa formulată de către grupul de consilieri locali, în luna mai 2021, a cunoscut o reală oportunitate din punct de vedere a finanțării doar în luna septembrie a anului 2021, atunci cand s-a aprobat prin Ordonanță de Urgență nr. 95/2021 al Programului Național ”Anghel Saligny”.

Ceea ce este de menționat este faptul că nevoia de realizare a investiției nu ne-a fost o necunoscută, iar odată cu apariția sursei de finanțare externă bugetului local aceasta a fost fructificată, concretizată prin aprobarea cererii de finațare, însă cu sprijinul echipei de specialitate din cadrul Primăriei orașului Bicaz, prin urmărirea fluxului de implementare, de elaborare a documentelor tehnice și contractuale, verificarea documentelor emise de către terți prestatori de servicii, colaborarea cu proiectantul Studiului de Fezabilitate și al Proiectului Tehnic cât și cu instituțiile de la care s-au solicitat avize (Mediu, Apele Romane, Drumurile Naționale, Apă și Canalizare, etc).

Nefiind în accepțiunea noastră de a crea premiza unei dispute sau neînțelegeri cu unii(ul) dintre inițiatorii de proiect, prin acest succint rezumat dorim să menționăm că acest rezultat este efortul unei echipe de implementare din cadrul primăriei orașului Bicaz.

Succesul implementării acestui proiect, nu numai, depinde de întreaga dumneavoastră susținere și a Consiliului Local a orașului Bicaz.

Primar,

Nicolae Sălăgean

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate