Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 4 octombrie 2022
  • :
  • :

Primul oraș din România care diminuează risipa alimentară printr-un proiect este din Neamț

Începând cu luna noiembrie a acestui an, municipiul Roman devine primul oraș din România care va implementa un proiect ce are ca scop diminuarea risipei de alimente.

Proiectul “Romanul prețuiește mâncarea” este unul pilot, cu posibilitatea de a fi replicat în alte localități și ulterior chiar la nivel național. Statisticile arată că jumătate din deșeurile produse într-o gospodărie sunt deșeuri de alimente.

La acest moment primăria își propune să realizeze campanii de informare a populației pentru ca aceasta să cumpere alimente în mod rațional, în funcție de necesități. De asemenea, se dorește să fie atrase în proiect cadre didactice interesate să educe tânăra generație cu privire la diminuarea risipei alimentare. O a treia componentă este realizarea unei baze de date care să pună la un loc donatorii de produse alimentare (în principal agenți economici) cu beneficiarii, ce pot fi centre de îngrijire bătrâni sau chiar persoane care nu au posibilități materiale de a-și asigura hrana.

”Este un pas important pe care Romanul îl face pentru a educa cetățenii, a diminua risipa alimentară și de a proteja mediul înconjurător”, precizează edilul Lucian Micu.