Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 31 martie 2023
  • :
  • :

Rafalele de vânt de 160km/h din iarnă au rupt copacii pe Ceahlău

salvamont

A început acțiunea de degajare a traseelor turistice din zona Masivului Ceahlău. Zeci de arbori de dimensiuni considerabile s-au prăbușit pe trasele turistice din cauza furtunilor din aceasta iarnă când rafalele de vânt au depășit în zona superioară 160 km/h. Operațiunea este dificilă și va dura toată luna martie în funcție și de condițiile meteo.

Au fost degajate până astăzi, când acțiunea a fost întreruptă din cauza zăpezii traseele Izvorul Muntelui – Lutul Rosu – Cab. Dochia, Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Ocolașul Mic – Cab. Dochia și Izvorul Muntelui – Jgheabul cu Hotar – Cab. Dochia. Această acțiune este necesară pentru evitarea accidentelor turistice, fluidizarea traficului turistic în sezonul 2017 când, ca de obicei, peste 45.000 de turiști sunt așteptați în masiv și în primul rând scurtarea timpului de intervenție/transport accidentați.


salvamont (2)
salvamont (3)
salvamont (4)