Rezervația Cheile Șugăului – Munticelu se individualizează printr-un peisaj montan unic

Adevărat muzeu în aer liber, rezervația Cheile Șugăului – Munticelu, situată în imediata vecinătate a Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș, se individualizează printr-un peisaj montan unic și un patrimoniu natural excepțional.
Caracteristica rezervației este dată de densitatea și varietatea speciilor de plante și animale de interes pentru comunitățile locale, dar și la nivel național. Dacă vreți să aflați mai multe despre habitatul din zona carierei de la Bicaz Chei, precum și ce proiecte au fost realizate acolo, în cadrul competiției Quarry Life Award, vă invităm să vă inspirați de aici: http://www.quarrylifeaward.ro/archive.

Nimic nu este mai elocvent și mai complex decât puterea exemplului. În acest sens, proiectul urmărește, datorită apropierii carierei Bicaz Chei de Parcul Național Bicaz Gorges-Hășmaș, un parteneriat cu reprezentanții parcului și constă în două etape.

Primul pas al proiectului este de a stabili o întâlnire cu reprezentanții parcului național și reprezentanții carierei Bicaz Chei. Cel de-al doilea pas constă în amplasarea de panouri informative care vizează schimbarea atitudinilor negative privind rezultatul așteptat din exploatarea naturii într-o atitudine pozitivă și responsabilă în raport cu mediul.

Impactul așteptat este sporit de vecinătatea imediată a Parcului Național și de promovarea proiectului, inclusiv pe site-ul oficial al Parcului. Etapele ulterioare ale acestui proiect au ca scop continuarea cooperării cu Parcul Național, după reabilitarea carierei, prin proiectarea traseelor ​​turistice și plasarea unor panouri informative suplimentare privind varietatea și importanța diferitelor specii din zona renovată.

Proiectul oferă beneficii atât pentru societate și companie, cât și pentru biodiversitate, prin conștientizarea valorii și varietății sale, prin încurajarea atitudinilor responsabile și sensibile și față de natură.

Puterea exemplului poate schimba societatea și își poate modifica concepția că exploatarea distruge iremediabil natura la conceptul „poate merge altfel”. Din această cauză, Carpetcement Holding poate fi un exemplu de urmat. Mai mult, un parteneriat între Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș și Carpatcement Holding va crea un precedent pentru viitoarele parteneriate care au ca scop principal cooperarea în favoarea naturii și biodiversității.

Sursa: http://www.quarrylifeaward.ro/node/353; Heidelbergcement Romania

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate