Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 4 octombrie 2022
  • :
  • :

Să ne cunoaștem aleșii – Mihaela Isciuc – Consilier în Consiliul Județean Neamț

Consilierul județean PNL Mihaela Isciuc s-a născut la Roman, în anul 1980, și a absolvit Liceul Tehnologic „Vasile Sav”. De asemenea, a urmat cursurile Universității „Danubius” din Galați, unde a obținut diploma de licență în Drept Penal.
Pe lângă poziția de consilier județean, doamna Mihaela Isciuc este asistent manager la SC Formtrans Professional SRL, centru de formare profesională în domeniul transportului.

Doamna Mihaela Isciuc este căsătorită și are un fiu de 18 ani, elev în clasa a XII-a.

R: Ce v-a determinat să intrați/să vă implicați în politică?

Mihaela Isciuc: Vă scutesc de răspunsul standard , ca la concursurile de genul ,,să salvez țara!”, însă pot spune despre mine că sunt o persoană care se uită și este atentă la ce este în jurul ei.
Povestea a început de la niște probleme legate un stâlp de iluminat, care, într-un final, și-au găsit rezolvarea. Astfel, mi-am dat seama că unele probleme chiar au soluții, dacă te implici. Mi-am spus atunci că nu mai este cazul să stau pe margine, să mă plâng când ceva nu merge. După acel moment am fost inclusă în echipa PNL Neamț, unde am primit suficiente ,,imbolduri” ca să merg mai departe.
Sunt și zile mai grele… când mi se pare că politica nu e politică, însă îmi aduc aminte de micile și marile victorii , iar asta mă motivează să merg mai departe. Pentru mine nu este o soluție să stau acasă și să cred că problemele din județul Neamț vor fi rezolvate de către alții. Totodată, m-am implicat în politică pentru că am un fiu adolescent și îmi doresc pentru el o țară în care poate să rămână și să aibă parte de toate oportunitățile la care visează.

R: Ce v-ați propus și ați reușit să realizați până acum, în acest mandat de consilier județean?

Mihaela Isciuc: Sunt critică cu mine și uneori îmi spun că nu am realizat foarte multe în acest mandat de consilier județean, dar nu am renunțat. Am depus mai multe proiecte de hotărâre, dar poziția de consilier județean al Opoziției nu a fost neapărat în favoarea mea. Însă nu am disperat, ci am învățat că data viitoare să nu mai existe ,,slăbiciuni” care ar putea fi exploatate, iar proiectele să treacă, deoarece nu sunt pentru mine sau pentru partid, ci pentru nemțeni. Îmi doresc în continuare ca de la CJ Neamț să fie alocați bani pentru dotarea spitalului de la Roman, dar, bineînțeles, și pentru alte proiecte.

R: Cu ce probleme credeți că se confruntă județul Neamț și care ar fi soluțiile, din punctul dumneavoastră de vedere?

Mihaela Isciuc: Una dintre principalele probleme ale județului Neamț o reprezentă salariile mici. Acum un an, în județul nostru era înregistrat cel mai mic salariu mediu net din România. Este păcat să avem un județ cu atât de multe resurse, dacă cei care trăiesc aici nu au suficienți bani ca să ducă o viață decentă.
O altă problemă este lipsa infrastructurii, care ar putea permite investitorilor să vină în județ pentru a crea noi locuri de muncă. Legat de locurile de muncă se constată și lipsa de personal calificat. Mediul de afaceri din Neamț a semnalat această problemă, însă cred că primii pași au început să se facă prin introducerea sistemului de învățământ dual și a relansării celui profesional. De asemenea, îmi doresc ca județul Neamț, în viitorul apropiat, să se lanseze cât mai mult pe harta celor mai vizitate locuri, pentru că are un potențial turistic imens, insuficient exploatat în acest moment.

R: Care sunt planurile și prioritățile dumneavoastră pentru viitor, în calitate de consilier județean?

Mihaela Isciuc: Mi-aș permite să nu vorbesc în nume personal, locul de consilier județean l-am obținut în urma voturilor pe care le-am primit de la nemțeni şi a muncii mele, însă ca parte a unei echipe. Alături de echipa PNL am ținut și voi ține în continuare legătura cu primarii din județul Neamț, ca împreună să identificăm soluțiile ce țin de Consiliul Județean la problemele pe care le întâmpină. Voi pregăti proiecte de hotărâre pentru acele proiecte care vor duce la dezvoltarea comunitățile din județ, din zona Romanului.

R: Un mesaj pentru cetățenii județului Neamț.

Mihaela Isciuc: Stimați nemțeni, vă mulțumesc din nou pentru votul de încredere și vă dau asigurări că, atât timp cât voi fi consilier județean, îmi voi concentra eforturile pentru voi, pentru județ. De asemenea, dacă credeți că ceva nu este bine vă invit să îmi comunicați asta. Printr-un dialog constant cu fiecare, voi putea să fac o treabă bună, din calitatea de consilier județean.