Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 21 ianuarie 2020
  • :
  • :

Scoala “Grigore Ghica-Voda” din Targu Neamt, inclusa intr-un proiect pilot al politiei

             Cativa elevi de la Scoala Gimnaziala Nr. 2 “Grigore Ghica-Voda” din Targu Neamt au participat miercuri, 9 aprilie, la o actiune a Inspectoratului de Politie judetean Neamt organizata in cadrul programului “Scoala altfel”. Proiectul pilot “Cunoaste si protejeaza patrimoniul cultural national”, initiat de Inspectoratul General al Politiei Romane in colaborare cu Fundatia “Collegium XXI” Bucuresti este derulat in 8 judete din tara, printre care si judetul Neamt. 

                Elevii prezenti la cursul dedicat special protejarii patrimoniului cultural national s-au implicat intr-o discutie interactiva, din care au aflat cate tipuri de patrimoniu exista, ce reprezinta patrimoniul cultural pentru tara sau pentru fiecare individ in parte, si care sunt metodele prin care toti cetatenii ar trebui sa protejeze bunurile publice si mostenirile culturale.

             Actiunea de informare si prevenirea a distrugerii in mod constient sau inconstient a patrimoniului cultural national s-a incheiat cu impartitea diplomelor de participare si a darurilor simbolice in randurile elevilor.

         Dupa activitatea sustinuta si prezentata de catre Vitalie Josanu, ofiţer specializat in domeniul protejarii patrimoniului cultural national de la Inspectoratul de Politie Neamt, copiii au vizitat Muzeul de Istorie si Etnografie din oras, unde au putut vedea diverse expozitii, pornind de la ceramica, mestesuguri traditionale, pana la instalatii taranesti de prelucrare a fructelor si semintelor,  a lemnului si a lanii. 

Viorela Gherasim


Articolul Scoala “Grigore Ghica-Voda” din Targu Neamt, inclusa intr-un proiect pilot al politiei a aparut prima data pe Ziar Targu Neamt.