Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 29 ianuarie 2022
  • :
  • :

Se deschid școlile? În atenția elevilor și părinților!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a susținut joi, la ora 18, declarații de presă, la sediul Ministerului Educației. Subiectul conferinței este legat de noile reguli de modificare ale ordinului comun, care vor fi valabile de săptămâna viitoare în toate școlile și grădinițele din România, arată edupedu.ro.

Potrivit ministrului Educației, este în curs de pregătire o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care Ministerele Sănătății și Educației sunt abilitate să dea un ordin comun în sensul în care sunt deschise activitățile în grădinițe și școli în localitățile care sunt sub rata de infectare de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

Măsura implică 1724 de localități din România care au la această oră rata de infectare de sub trei la mie. Sunt 18 județe care în ansamblul lor au rata de infectare mai mică de 3 la mie. Ministrul a arătat că pe criteriul de rată de infectare sub 3 la mie de luni, în aceste localități toți copiii din grădiniță și elevii vor putea merge cu prezența fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccinare din unitățile de învățământ.

În privința testelor de salivă care ar urma să ajungă în școli la începutul săptămânii viitoare, dacă testul de salivă este pozitiv și se face test PCR și este negativ, elevul va aduce testul negativ și poate continua cursurile. Dacă este pozitiv, rămâne la domiciliu 14 zile. La decizia scolii testele vor putea fi administrate acasă, de către părinți, sau în școală. Acolo unde există dorința la școală, este nevoie și de acordul părinților, formularul va fi elaborat de Ministerul Sănătății. Este posibil ca în ziua de vineri, fiecărui elev să i se pună la dispoziție 2 teste pentru săptămâna care urmează.