Ședință de lucru cu impact asupra parcursului realizării viitoarei autostrăzi A8 (Autostrada Unirii), condusă de Prefectul Adrian Niță

Zilele trecute, Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a condus o ședință de lucru cu impact asupra parcursului realizării viitoarei autostrăzi Târgu-Mureș – Târgu-Neamț – Iasi – Ungheni – A8 (Autostrada Unirii), la care au participat domnul Cătălin Urtoi, director al Companiei Naționale de Investiții Rutiere, membri ai echipei care va elabora Studiul de Fezabilitate, consultantul pe exproprieri, reprezentanți ai Gărzii Forestiere, ai Direcției Silvice Neamț și ai ocoalelor silvice.

Timp de aproape două ore au fost dezbătute toate prevederile legislative specifice privind inventarierea și modul de calcul al volumului masei lemnoase de pe toate suprafețele ce vor fi expropriate, de pe culoarul autostrăzii Unirii – A 8. S-a convenit asupra variantelor care respectă legislația în vigoare și care vor pune capăt acestei etape, pentru a finaliza documentația de expropriere a terenurilor și pădurilor aferente, parte componentă din Studiul de Fezabilitate.

În luna aprilie s-a finalizat Acordul de Mediu pe această secțiune, iar acum s-a ajuns la un numitor comun în legătură cu modul de întocmire al documentației pentru păduri.
Până la finalul lunii Iunie va fi finalizată și această documentație și va fi închis Studiul de Fezabilitate pe secțiunea II – montană de pe A8.

Am convingerea că județul nostru va fi traversat în viitorul apropiat de autostrada A8. Știu că pregătirea documentației necesită timp, dar sunt etape care nu pot fi evitate!

Partidul Social Democrat, prin activitatea ministerului condus de Sorin Grindeanu, arată încă o dată că își dorește dezvoltarea Moldovei. Mai trebuie menționat faptul că lucrările la Autostrada Ploiești – Pașcani A7 avansează într-un mod îmbucurător și că sunt șanse ca până la finalul anului 2025 aceasta să fie finalizată.

Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț va asigura conexiunea dintre Moldova și Transilvania pe o rută de mare viteză.”, a transmis Prefectul județului nostru, Adrian Niță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate