Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 6 februarie 2023
  • :
  • :

Sfârșit de săptămână extrem de aglomerat și plin de evenimente în Ceahlău

Sfârșit de săptămână extrem de aglomerat și plin de evenimente în Ceahlău. Salvatorii montani au asigurat permanența atât în Baza Dochia unde au avut de înfruntat o furtună a cărei intensitate a depășit 130 km /h și care a distrus echipamentul de comunicații care asigura derularea operațiunilor pe o rază de 100 km în jurul Vârfului Toaca.

În cursul zilei de ieri o echipă operativă a reușit să repoziționeze echipamentele și să restabilească legăturile radio. Zăpada ce-i drept artificială a funcționat că un magnet pentru sute de turiști care au venit în Durău pentru practicarea sportrurilor de iarnă. Din păcate unii turiști nu înțeleg că viteza exagerată în coborâre și faptul că plasele de protecție nu-ți garantează o siguranță totală ele fiind instalate , la fel ca parapeții de pe șosele , în scopul reducerii efectelor unui impact cu mediul exterior pistelor . Rezultatul a constat în nouă intervenții din care cinci grave ( comoție cerebrală , traumatism craniocrebral, fractură deschisă , fractură cominutivă și ruptură de ligamente încrucișate ) care au fost predate serviciului SMURD și SJAN .

sursa: Salvamont Neamț