Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 29 ianuarie 2022
  • :
  • :

Situaţia adolescenţilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

Azi , 27.01.2017, la liceul Carol I a avut loc activitatea ” Dor de părinţi ”. Elevii au discutat despre problemele lor emoţionale şi şcolare şi au dezbătut situaţia adolescenţilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Doamna profesor, Hrap Suzana, psihologul liceului, Cenuşă Manuela, doamna profesor Gabriela Cehan, bibliotecar C.D.I, Geră Cordel, dar şi directorul adjunct, domnul Lazăr George, au fost alături de copiii care s-au confruntat cu această situaţie pe parcursul dezvoltării lor şi i-au sprijinit pe cei care au dorit să-şi povestească experienţa personală. Din păcate, numărul copiilor care sunt lăsaţi în grija bunicilor este tot mai mare, iar concluzia rezultată din discuţiile cu elevii este că nimeni nu poate să înlocuiască părintele şi că dorul de aceştia este fără măsură.
“ Activitatea “ Dor de părinţi ” a prilejuit o emoţionantă dezbatere asupra problemelor familiei contemporane în societatea românească şi mai ales în comunităţile rurale sau urbane din care provin elevii noştri. Şi-au spus poveştile de viaţă elevi de la clasele a X- a F, a XII- a F şi a X- a A, cu tristeţe, cu amărăciune, dar şi cu mult curaj şi forţă interioară. Experienţele lor ne învaţă şi pe noi, profesorii, lecţia înţelegerii dincolo de aparenţe şi a compasiunii. Vă dorim să fiţi puternici şi să aveţi încredere în forţa sufletului şi a gândului vostru, dragii noştri discipoli! “
Profesor Suzana Hrap