Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 18 ianuarie 2022
  • :
  • :

Soluții levantine sub lumină occidentală

România  balcanică și orientală ca mentalitate a completat cu eleganță Europa evoluată. Liderii inofensivi nu mai sunt demult la modă, totuși aplicarea unor măsuri de prevenție considerate ca neinspirate în pandemie a modificat pentru moment procentele din perioada campaniei electorale.

Partizanatele evidente între partide și instituții, împreună cu populismul reprezintă patologii ale democrației.

Printre atâtea soluții distructive și accidente politice, dacă a rămas cineva fără un zâmbet îi pot oferi eu unul! Încercarea inutilă de a schimba trecutul, alături de regrete ne poate face să pregătim și un viitor de succes.

Evoluția galopantă a societății impresionează, iar știința încearcă să estompeze cruzimea selecției naturale prin rezultatele cercetării și inovației. Aplicațiile medicale au reușit într-un timp incredibil de scurt să descopere un vaccin eficient împotriva COVID, argumentele de tip medieval contra imunizării sunt total neavenite încetinind campania, totodată provocând consecințe nefaste.

Având în vedere ritmul schimbărilor demografice și sociale, România nu își mai permite susținerea unor experimente politice. Liderii visați prezintă idei îndrăznețe despre creșterea productivității, sunt ecologiști și militează pentru eliminarea discriminărilor de orice tip. Pentru a convinge cu toate ideile, carisma pe măsură este indispensabilă. În lipsa acestor elemente viitoarele alegeri locale vor fi privite ca un substitut al celor naționale.

Viitorul politic nu este deschis tuturor. Structurile de partid construite pe modelul unui castel din cărți de joc pot impresiona pe termen scurt, însă vor intra în alegerile următoare doar jucătorii redutabili. Vechimea, rutina sau experiența politică vor deveni criterii secundare, lumina reflectoarelor fiind îndreptată către actorii politici promovatori ai valorilor europene. Chiar dacă lecțiile importante le primim în urma propriilor greșeli poate din cele mai grele momente ale vieții, trebuie să găsim întotdeauna resursele pentru a da pagina către un nou capitol.  Existența noastră are linia melodică a universului și poate fi percepută doar de cei care își doresc să înțeleagă.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO