Țara Hangului, obiectiv turistic de o reală frumusețe

În fiecare an, în luna martie, Asociația Celor mai Frumoase Sate din România (AFSR) în parteneriat cu Ambassade de France en Roumanie și Asociația Wallonie-Bruxelle, organizează evenimentul concurs Satele Culturale ale României. În cadrul evenimentului, sunt decernate titluri de Comoară a României unor obiective turistice foarte importante și titlul de Sat Cultural localităților ce se încadrează într-un anumit punctaj și o agendă a evenimentelor culturale locale.
Anul acesta, finaliste și premiate cu titlul de Comoară a României, au fost Biserica Evanghelică Fortificată (patrimoniu Unesco), din județul Brașov și Țara Hangului din Județul Neamț ,obiectivele intrând în circuitul turistic al Celor mai Frumoase Sate din România și fiind marcate pe harta turistică a aplicației Play România.

Candidatura pentru acest titlu a fost depusă la inițiativa Ocolului Silvic Domeniul Hangu, prezentarea in cadrul concursului fiind susținută de Cristina Timariu.
Pentru a vizita această Comoară a României , ar fi un moment extraordinar pe data de 1 iulie anul acesta, când va avea loc prima ediție a Festivalului Țării Hangului, eveniment la care vor participa toate cele cinci comune membre, Farcașa, Poiana Teiului, Ceahlău ( comună ce administrează și stațiunea Durău), Grințieș și Hangu. Sărbătoarea este susținută de Ocolul Silvic Domeniul Hangu și va avea ca și invitați speciali, în virtutea Centenarului Unirii și al Unirii cu Basarabia, vestita orchestră de la Chișinău, condusă de maestrul Nicolaie Botgros, toate ansamblurile locale și alți invitați.
Un adevărat răsfăț al tradițiilor populare, unde vor participa meșteri populari, vânători, gastronomi locali și reprezentanți ai breslelor meșteșugărești.

Imagini din Țara Hangului

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate