Ultimul sfârșit de săptămână cu temperaturi de mai, în zona montană a Județului Neamț

Se pare că acesta a fost ultimul sfârșit de săptămână cu temperaturi de mai, în zona montană a Județului Neamț.
Cele peste 8 grade resimțite în zonă, au făcut ca în Masivul Ceahlău afluența turistică să semene cu cea din presezonul de vară. Din fericire stratul de gheață s-a retras tot mai sus spre altitudini de peste 1500 m ,ca de altfel și stratul subțire de zăpadă. Câteva cazuri de traumatisme ușoare au fost rezolvate de punctele de prim ajutor din Durău și Dochia fără a necesita trimitere spre unitățile de primiri urgențe -UPU.
Spre finalul perioadei s-a înregistrat și prima intervenție mai serioasă din anul 2018 , 6 turiști din Galați s-au rătăcit între Poiana Viezuri și Cascada Duruitoarea . Abia după ce au încercat mai multe ore să găsească singuri traseul spre Stațiunea Durău, odată cu lăsarea serii au apelat DISPECERATUL NAȚIONAL SALVAMONT și echipa de intervenție care era de serviciu în Baza SALVAMONT Durău, i-a găsit la o distanță de 8 km deviație de la traseul inițial.
Au fost aduși în siguranță cu o autospecială salvamont. Grupul a fost extras la timp , o persoană de sex feminin prezenta deja simptome de epuizare fizică, stare ce s-ar fi agravat în scurt timp.
Spre sfârșitul de săptămână, conform prognozelor, temperaturile scad la valori, să zicem obișnuite acestui sezon , în zona înaltă vor fi minime în jurul valorilor de -14 grade, iar în zona Stațiunii Durău se prognozează -10 grade.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate