Un barbat a gasit un proiectil in curtea casei parintesti

Marti, 18 septembrie, la ora 15.42, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost alertată şi s-a deplasat în localitatea Poiana Largului, comuna Poiana Teiului, pentru asanarea unui element de muniţie descoperit de Vasile A. (domiciliat în Bucureşti), în vârstă de 67 de ani.
Elementul de muniţie (un proiectil exploziv calibru 105 milimetri) a fost descoperit în curtea casei părinteşti (nelocuită), în timp ce făcea curăţenie. Imediat a anunţat autorităţile prin 112 şi a luat măsuri de asigurare a zonei. Pirotehniştii militari au ridicat proiectilul în condiţii de siguranţă şi au verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, nefiind descoperite alte elemente de muniţie.

Atunci când sunt descoperite elemente de muniţie neexplodate, trebuie respectate în mod obligatoriu o serie de măsuri pentru a preveni producerea unor consecinţe tragice, astfel:

»NU le atingeţi;
»NU le loviţi sau mişcaţi;
»NU le introduceţi în foc;
»NU încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
»NU lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;
»NU ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
»în zona unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată NU permiteţi accesul, NU faceţi focul şi NU executaţi lucrări de îmbunătăţiri
»Anunţaţi evenimentul la numărul de telefon 112!

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate