Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 4 octombrie 2022
  • :
  • :

Un bărbat din Borca a recurs la un gest necugetat. A ajuns de urgență la spital

Potrivit unui comunicat transmis în această dimineață de reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, un echipaj medical a intervenit ieri, 17 august în jurul orei 19.44 la Sabașa – Borca pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 51 de ani. Acesta a fost găsit în comă profundă după ce a încercat să își pună capăt zilelor folosind un asomator:

17.08.2022, ora 19:44, Sabasa – Borca, pacient sex masculin, 51 de ani, diagnostic: plagă frontală împuşcată cu asomator, comă profundă, hemiplegie, etilism acut – tentativă de suicid; pacientul a fost preluat de un echipaj cu asistent medical, predat unui echipaj cu medic şi transportat la UPU a Sp. Judeţean de Urgenţă P. Neamţ; din UPU s-a efectuat transferul interclinic la Iaşi cu un echipaj cu medic.

SAJ NEAMȚ

IPJ NEAMȚ:

La data de 17 august a.c., în jurul orei 19.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați de către o femeie, de 47 de ani, cu privire la faptul că soțul său a încercat să se sinucidă, folosind un dispozitiv de asomare.

Bărbatul de 51 de ani, din Borca, a fost preluat de un ehipaj medical și transportat la spital.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Arma de asomare este o armă utilitară, folosită pentru imobilizarea animalelor, prin supunerea acestora la un șoc mecanic, în scopul sacrificării ulterioare.

Dispozitivul în cauză intră în categoria de arme neletale cu destinația utilitară de asomare, putând fi procurată, în România, de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani.

Cu toate acestea, atragem atenția cu privire la manevrarea acestui dispozitiv. El poate fi folosit în condițiile legii, doar împotriva animalelor și doar în scopul pentru care este destinat, în astfel de condiții încât să nu cauzeze vătămări corporale persoanelo