Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 23 ianuarie 2021
  • :
  • :

Un tânăr recidivist din Bicaz Chei a violat și omorât o femeie

FOTO: Realitatea de Bacău

Tribunalul Bacău a dat pe 14 ianuarie 2020 prima sentință în cazul tânărului de 20 de ani din județul Neamț, E.C., care, în 2019, a violat și omorât o femeie în comuna băcăuană Brusturoasa.

Inculpatul este originar din Bicaz Chei, județul Neamț. În luna mai 2019, aflându-se la muncă într-o exploatare forestieră din comuna Brusturoasa, în Bacău, s-a oferit să ajute o familie (soț și soție, în vârstă) la treburile din gospodărie.

În noaptea de 26 spre 27 mai 2019, tânărul a agresat femeia de 65 de ani în curtea casei sale, a violat-o și ulterior a ucis-o. Soțul nu a putut interveni, deoarece este nevăzător.

Pentru omor a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, iar pentru viol 4 ani de închisoare. Magistrații au contopit pedepsele și i-au dat sentința cea mai grea: 10 ani de închisoare cu executare, la care s-a adăugat un spor de 1 an și 4 luni. Sentința nu este definitivă și poate fi consultată aici. Inculpatul mai are de dat 11.000 lei statului român.

Tânărul nu este la prima faptă infracțională. E.C. are emis mandat european de arestare de autoritățile din Marea Britanie. Acesta va fi predat autorităților britanice după executarea pedepsei în România. De asemenea, tânărul mai este judecat într-un alt proces, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

dolinex