Vacanțe Muzicale, ediția 49: a patra seară a festivalului, între interpretări muzicale de calitate și condiții meteorologice nefavorabile

0

Miercuri, 10 iulie 2024, a fost încă o zi memorabilă pentru iubitorii de muzică din Piatra-Neamț, când alte două evenimente au fost programate pentru au oferit publicului o experiență culturală de neuitat.

Portret de Artist Nemțean

La ora 19:00, sala „Calistrat Hogaș” a fost locul de întâlnire pentru melomanii care au avut ocazia să se bucure de talentul extraordinar al acordeonistului Emmy Dumitru, într-un concert intitulat „Portret de Artist Nemțean”. Acesta a fost acompaniat de un cvartet și un cvintet de coarde, alcătuite din Bianca-Adelina Podosu (vioara I), Cosmin Sipoș (vioara a II-a), Ioana Mardare (violă), George Bosnea (violoncel) și Marco-Gabriel Bălău (contrabas).

Programul serii a inclus premiere și capodopere ale muzicii clasice, fiecare piesă fiind interpretată cu o sensibilitate și o tehnică impresionante. Printre lucrările prezentate s-au numărat:

  1. Aliaksandr Yasinski: MIP – Mír – Peace – premieră în România, o piesă pentru acordeon și cvartet de coarde.
  2. Sergey Voytenko – Revelation
  3. Franck Angelis – Interieur
  4. Piotr Ilici Ceaikovski – Op. 39, no. 21, Sweet Reveries
  5. Eric Satie – Gnossiene No. 1
  6. Bela Bartok – Dansuri populare românești
  7. Franck Angelis – Fantasie on Astor Piazzola’s „Chiquilin de Bachin” – pentru acordeon și cvintet de coarde.

Emmy Dumitru, un acordeonist excepțional originar din Piatra-Neamț, a adus pe scenă o poveste de viață și carieră impresionantă. De la primele studii la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț până la absolvirea Academiei Regale de Muzică din Londra, Emmy a demonstrat că dedicarea și pasiunea pot duce la excelență. În cadrul evenimentului, publicul a fost captivat nu doar de performanțele sale tehnice, ci și de profunzimea emoțională a interpretărilor sale.

Alături de el, au strălucit Bianca-Adelina Podosu, o violonistă talentată și dedicată, și Cosmin Sipoş, un violonist pasionat cu o carieră în plină ascensiune. Ioana Mardare a impresionat cu măiestria sa la violă, iar George Bosnea și Marco-Gabriel Bălău au adus o profunzime deosebită ansamblului cu sunetele calde ale violoncelului și contrabasului.

Concertul „The Great American Songbook”

La ora 21:00, publicul s-a adunat pe platoul de la Curtea Domnească pentru un alt eveniment muzical de excepție, concertul „THE GREAT AMERICAN SONGBOOK”, susținut de „SORIN ZLAT QUINTET”. Din păcate, o furtună puternică a forțat organizatorii să întrerupă spectacolul pentru siguranța celor prezenți. Printre spectatori s-au aflat Alteța Sa Regală, Principele Nicolae al României și soția sa, Alina Maria a României. Publicul a reușit să se bucure doar de o parte din melodiile programate, evenimentul fiind oprit din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate