Video. Ce proiecte ar putea fi afectate prin tăierea banilor de la spitalul Bicaz?

Consilierii locali PNL și USR au tăiat banii de la Spitalul din Bicaz, spital care se află în plină modernizare. În loc să ajute și să sprijine un proiect de amploare, aceștia consideră că banii ar trebui să fie direcționați spre alte proiecte ale orașului.

În urma celor întâmplate am cerut un punct de vedere atât a primarului orașului Bicaz cât și a managerului spitalului, Letiția Damoc.

Investițiile care au loc la spitalul „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Bicaz sunt multe și importante , însă cea mai importantă este proiectul de eficientizare energetică a clădirilor spitalului. Ceea ce este cel mai important este rezultatul care se așteaptă de la acest proiect și anume reducerea efectelor gazelor de seră undeva la 64 % la pavilionul 2, repectiv 62% la pavilionul 1. „, a precizat managerul spitalului, Letitia Damoc.

Deci se va trece la un sistem cu pompe de căldură, pompe aer – apă în așa fel încât, după finalizarea acestui proiect, gazul metan va fi utilizat doar pentru prepararea hranei pentru bolnavi” a subliniat primarul, Nicolae Sălăgean.

Situația specială din timpul pandemiei și aducerea bolnavilor paleativi din spitalul din Piatra Neamț a condus la înființarea unei structuri provizorii care, deocamdată, are 6 paturi , dar se mai pot adăuga încă 6 în acest compartiment, astfel ca bolnavii să fie îngrijiți în cele mai bune condiții:

Ne dorim ca secția de primiri urgențe să fie una modernă , dotată cu aparatură care să faciliteze munca medicilor și să ofere pacienților o îngrijire rapidă și eficientă „, a mai declarat doamna Damoc.

Primăria Bicaz împreună cu funcționarii din aparatul de specialitate a pus umărul la elaborarea unui proiect al bugetului care să asigure funcționarea corespunzătoare a tuturor activităților la nivelul orașului . Din păcate, spune primarul Sălăgean, că în cadrul ședinței, consilierii locali PNL și USR au depus un amendament prin care au propus diminuarea cu 100000 lei a bugetului alocat modernizării spitalului.

Managerul spitalului precizează faptul că „nevoile și așteptările pacienților sunt tot mai mari și eventuala diminuare a bugetului va afecta serviciul medical„.

Un alt proiect este o unitate modulară realizată cu ajutorul Asociației Volunteer for Life, reprezentată de Ionul Ursu. Va fi o bază de tratament ce va cuprinde salină, kinetoterapie, iar o parte din aparatura care este deja achiziționată etse pentru recuperare medicală.

Prezentarea proiectelor s-a încheiat cu vorbele managerului, cuvinte emotionante ce merită reținute și care îndeamnă spre meditație ” cel mai scump lucru pe care îl avem noi ca oameni este sănătatea.

video aici

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate