Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 9 august 2022
  • :
  • :

Video spectaculos cu atacul unui lup asupra unui cerb, în râul de lângă șosea

Imagini spectaculoase și extrem de rare cu atacul unui lup asupra unui cerb sulițar, filmat de domnul Liviu Clein ( Regia Națională a Pădurilor-Romsilva ) în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, în zona râului Bicaz, pe raza Ocolului Silvic Bicaz.

Domnul Clein a surprins ultima fază a atacului unei haite de lupi asupra unui cerb tânăr.
Haita înconjoară prada, apoi o gonește spre un loc în care aceasta își pierde mobilitatea, spre exemplu albia unui râu înghețat, apoi masculul sau femela dominantă dau lovitura de grație, atacând în zona gâtului.

Lupul, Canis lupus, este carnivorul din vârful piramidei trofice din fauna României. Acesta trăiește în haite și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic, în menținerea unor ecosisteme sănătoase. România are una dintre cele mai mari populații de lup din Europa.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6,557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

Lup atacând un cerb sulițar în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Imagini spectaculoase și extrem de rare cu atacul unui lup asupra unui cerb sulițar, filmat de colegul nostru Liviu Clein în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, în zona râului Bicaz, pe raza Ocolului Silvic Bicaz.Colegul nostru a surprins ultima fază a atacului unei haite de lupi asupra unui cerb tânăr. Haita înconjoară prada, apoi o gonește spre un loc în care aceasta își pierde mobilitatea, spre exemplu albia unui râu înghețat, apoi masculul sau femela dominantă dau lovitura de grație, atacând în zona gâtului. Lupul, Canis lupus, este carnivorul din vârful piramidei trofice din fauna României. Acesta trăiește în haite și are un rol important în menținerea echilibrului #ecologic, în menținerea unor ecosisteme sănătoase. #România are una dintre cele mai mari populații de lup din #EuropaParcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor #Harghita și #Neamț, 6,557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.Credit video: Liviu Clein*****Very rare footage with an wolf attacking a young stag in Cheile Bicazului – Hășmaș National Park in Neamț County, #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #wildlife #faună #Bicaz #CheileBicazului #Hășmaș #wolf #lup #wolfpack

Posted by Regia Nationala a Padurilor – Romsilva on 27 Februarie 2018

Credit video: Liviu Clein