Voluntari de toate vârstele, din Poiana Teiului, exemplu pentru întreaga comunitate


Ziua Curățeniei a fost marcată în comuna Poiana Teiului, de către copiii Școlii Gimnaziale „Iustin Pîrvu”, însoțiți de profesori și alți adulți ai comunei, prin curățarea zonei de lângă Piatra Teiului și a terenului de lângă Petrom.
Înarmați cu saci și mănuși, totul asigurat de Primăria Poiana Teiului, cei 7 profesori, 40 de copii și 6 adulți au desfășurat această activitate, pe bază de voluntariat, și au făcut tot posibilul ca toată munca prestată să fie un exemplu, dar și un îndemn pentru ceilalți.

Voluntari de toate vârstele, de la 8 la 65 de ani, ne-am adunat pe platoul de lângă Piatra Teiului, simbol al comunei noastre. Înarmați cu răbdare, saci și mănuși pe care Primăria Poiana Teiului le-a asigurat, am curățat atât zona de lângă Piatra Teiului, cât și terenul de sport de lângă Petrom.
De precizat că pe malurile lacului încă există o mulțime de gunoaie, pe care noi nu am reușit să le adunăm, zonele nefiind ușor accesibile! În schimb , am lăsat pajiștea curată. Prin tufișuri , în apropierea lacului am găsit o mulțime de peturi, doze de aluminiu și pungi care nu păreau a fi aduse de apă.
Lansăm, pe această cale, un apel către toți cetățenii să lase curățenie pe unde trec sau petrec!
Obișnuința de a strânge gunoiul și de a-l duce acolo unde îi este locul este una necesară care, transmițându-se și la copii, va asigura , în viitor, un mediu mai curat și mai prietenos.
Cei 7 profesori, 40 de copii și 6 adulți care au desfășurat , pe bază de voluntariat, activitatea de curățenie sunt un exemplu pentru întreaga comunitate.
Ne dorim ca în viitorul apropiat să nu mai fie nevoie să strângem ceea ce alții au aruncat, ci să admiram împreună peisajul frumos cu care au fost binecuvântați cei de pe Valea Bistriței.
Mulțumim celor care au făcut posibilă această acțiune: elevii, părinții, profesorii școlii, șoferii microbuzelor școlare, reprezentantului primăriei și oamenilor pe care acesta i-a coordonat. ” , a declarat doamna Mariana Deleanu, directorul Școlii „Iustin Pîrvu”, Poiana Teiului.

Sursa: Mariana Deleanu, facebook

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate