Zilele clasei de actorie, program 14-16 noiembrie 2012

In aceasta saptamana, scena Teatrului de Joacă de la Bibilioteca judeţeană „G. T. Kirileanu” va fi în stăpânirea micilor actori de la Şcoala Populară de Artă. Căci, la iniţiativa actriţei Maria Hibovschi, coordonatoarea cursului de actorie al Şcolii, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ demarează un nou proiect cultural şi artistic. Este vorba despre „ZILELE CLASEI DE ACTORIE”.

 Proiectul îşi propune organizarea unei serii de spectacole de teatru ale clasei de actorie din cadrul Şcolii Populare de Arte, pe aproape întreg parcursul săptămânii care urmează. Motivaţia unui astfel de demers o dă însăşi iniţiatoarea proiectului. „Clasa de actorie este una de tradiţie în programa de învăţământ a Şcolii Populare de Arte. În ultimii ani am reuşit o adevărată stagiune teatrală, cu spectacole jucate de copii – actori, de la preşcolari, până la liceeni de clasa a XII-a. Spectacolele puse în scenă de noi au primit multe premii în competiţiile la care am participat. «Zilele clasei de actorie» aduce toate aceste spectacole mai aproape de publicul din Piatra-Neamţ, reuşind, astfel, să stimuleze receptivitatea faţă de teatrul de amatori şi, mai ales, faţă de teatrul tânăr.” Maria Hibovschi a ţinut să completeze prezentarea, spunând că “manifestarea ar fi o oportunitate de a promova stagiunea tinerilor actori, făcând mai cunoscute munca, activitatea şi talentul acestora.”

Vorbind despre rezultatele strădaniilor copiilor, Maria Hibovschi subliniază faptul că multe din punerile în scenă din ultimii doi ani au fost apreciate cu premii şi distincţii la mai multe concursuri şi festivaluri. „Piesa «Puşlamaua», după un text de Mircea M. Ionescu, este câştigătoarea Premiului pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru pentru Liceeni organizat la Biblioteca Judeţeană «G.T. Kirileanu», în primăvară. Din distribuţie fac parte Bianca Grama, Valentina Rîpanu, Anais Pribeagu, Oana-Cătătlina Cioflînc, Anca Florea şi câştigătoarele a două premii pentru interpretare la acelaşi Festival, Ilinca Ţăpuc şi Teodora Mireanu.  Alţi doi premiaţi ai Festivalului Liceenilor, Dan Baltag şi Dan Pughineanu, sunt protagoniştii «Duşului nervos».”

La fel, în cadrul celei de a VI-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru al Copiilor “Tinereţe fără bătrâneţe”, spectacolul “Muschetarii Măgăriei Sale” a fost recompensat cu Locul I şi Placheta Festivalului. Premii pentru interpretare au primit Lorena Milea şi Raul Măzăreanu – pentru rolurile din piesele “Muschetarii Măgăriei Sale” şi “Tăulică Făt Frumos”. Cea din urmă piesă, alături de spectacolul “Duş nervos”, au fost apreciate de către juriu cu locul II, în timp ce “Cântecul vieţii” a primit Premiul al –III-lea. Nu în cele din urmă, actorii din piesa “Puşlamaua” au primit Menţiune.

“Îmi doresc să duc aceştii copii în ţară la cât mai multe festivaluri, pentru ca talentul lor să fie răsplătit la justa sa valoare” a fost ceea ce a declarat la finele concursului actriţa Maria Hibovschi.

Comunicat al Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”

ZILELE CLASEI DE ACTORIE

14-16 noiembrie 2012

PROGRAM

MIERCURI, 14 NOIEMBRIE

ora 13.00 – “Cântecul vieţii”, de G.M. Zamfirescu

ora 18.00 – “Duş nervos”, de Vladimir Helmis

JOI, 15 NOIEMBRIE

ora 13.00 – “Tăulică Făt-Frumos”, de Bogdan Ulmu

ora 18.00 – “Puşlamaua”, de Mircea M. Ionescu

VINERI, 16 NOIEMBRIE

ora 13.00 – “Cântecul vieţii”, de G.M. Zamfirescu

ora 18.00 – “La poliţie” – scenetă de improvizaţie

ora 20.00 – Închiderea manifestării

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate