Ziua Eroilor în comuna Poiana Teiului a fost o sărbătoare de neuitat

În fiecare an, comunitatea din comuna Poiana Teiului se adună pentru a sărbători Ziua Eroilor, un moment solemn în care se aduce un omagiu celor care și-au sacrificat viața pentru patrie. Anul acesta, manifestările au fost deosebit de impresionante, cu participarea elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială Iustin Pîrvu și Școala Gimnazială Petru Vodă la monumentele eroilor înălțate în fața bisericilor din comună.  O combinație de momente artistice și o paradă militară au adus în prim-plan măreția și curajul eroilor noștri.

În cadrul evenimentului, elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Iustin Pîrvu și Școala Gimnazială Petru Vodă au pregătit numeroase momente artistice emoționante. Copii, mai mari sau mai mici,  au intonat imnuri patriotice, umplând aerul cu o atmosferă solemnă și mândră. Cadrele didactice au însoțit grupurile de elevi la bisericile din satele Dreptu, Galu, Petru Vodă și Poiana Teiului, momentele artistice  evidențiind  importanța culturii și educației în comunitatea Poiana Teiului și au reprezentat o modalitate frumoasă de a cinsti eroii și de a-i păstra vie memoria în sufletele noastre.

O atracție deosebită a fost la biserica din parohia Poiana Teiului, o parada militară, organizată de către domnul Galbază Gavril, născut în satul Petru Vodă, care s-a implicat în această activitate în memoria străbunilor.

Elevii școlii noastre au purtat uniforme militare și au trăit sentimente unice. Drapelul României a fost adus înainte de către o gardă de onoare, iar sunetul marșului militar a răsunat în inimile tuturor celor prezenți. Participanții la paradă au defilat cu mândrie și dăruire, demonstrând unitate și respect față de cei cărora le datorăm libertatea. Elevii și profesorii, în costume naționale, au avut ocazia de a merge alături de militari în marș,  oferind astfel un omagiu emoționant eroilor care au luptat și au murit pentru țară. Această experiență unică a adus împreună tineretul și bătrânii comunității, veterani de război și alți invitați, conectând generațiile și promovând valorile patriotismului și datoriei față de națiune.

Mariana Deleanu

La depunerea coroanei de flori la monumentul eroilor copiii au fost însoțiți, cu onor, de către reprezentanții poliției române, de la postul de poliție Poiana Teiului. Părintele paroh a ținut o cuvântare despre importanța păstrării respectului pentru eroii neamului și despre legătura dintre biserică, școală, autorități locale și întreaga comunitate, pentru crearea unei comunități active.

Ziua Eroilor în comuna Poiana Teiului a fost o sărbătoare de neuitat, în care elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Iustin Pîrvu și Școala Gimnazială Petru Vodă au contribuit la organizarea unui eveniment de excepție. Prin manifestările lor artistice și prin participarea la parada militară, au demonstrat respectul și recunoștința față de eroii care s-au sacrificat pentru libertatea noastră. Aceste momente de comemorare și solidaritate au consolidat legăturile comunitare și au transmis un mesaj puternic de prețuire a istoriei și a valorilor naționale. Ziua Eroilor din acest an va rămâne în inimile locuitorilor comunei Poiana Teiului ca un simbol al curajului, dăruirii și unității în fața adversităților.

Echipa de conducere a școlii , împreună cu cadrele didactice, așteaptă cu nerăbdare alte oportunități de a aduce împreună cât mai mulți membri ai comunității locale, pentru a trăi împreună sentimente de bucurie și de apartenență la această comunitate frumoasă, Poiana Teiului.

Mariana Deleanu

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate