Ziua Internaţională a Fetelor crește gradul de conștientizare a problemelor cu care se confruntă fetele din întreaga lume

La sfârşitul anului 2011, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat rezoluţia prin care a proclamat Ziua Internaţională a Fetelor pe 11 octombrie, care anul acesta se sărbătoreşte pentru prima dată.
Observaţia sprijină mai multe oportunități pentru fete și sporește gradul de conștientizare a inegalității de gen cu care se confruntă fetele în întreaga lume, pe baza sexului lor. Această inegalitate include domenii precum dreptul la educație / accesul la educație, nutriție, drepturile legale, îngrijirea medicală și protecția împotriva discriminării, violența împotriva femeilor și căsătoria fără copii . Celebrarea zilei „reflectă și apariția cu succes a fetelor și a tinerelor femei ca o cohortă distinctă în politica de dezvoltare, programare, campanie electorală și cercetare.
Ziua Internaţională a Fetelor crește gradul de conștientizare a problemelor cu care se confruntă fetele din întreaga lume.
Mai mult de 62 de milioane de fete din întreaga lume nu au acces la educație. La nivel mondial și colectiv, fetele cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani petrec mai mult de 160 de milioane de ore mai mult pe treburile casnice decât băieții de aceeași vârstă. La nivel mondial, una din patru fete se căsătorește înainte de vârsta de 18 ani. La 11 octombrie 2016, Emma Watson, ambasador al Organizației Națiunilor Unite pentru bunăvoința femeii, a cerut țărilor și familiilor din întreaga lume să pună capăt căsătoriei. Multe femei din întreaga lume sunt vulnerabile la acte de violența sexuală și făptuitorii sunt adesea nepedepsiți.

Ziua fetei contribuie la creșterea gradului de conștientizare nu numai a problemelor cu care se confruntă fetele, ci și a ceea ce este posibil să se întâmple atunci când aceste probleme sunt rezolvate. De exemplu, educarea fetelor contribuie la reducerea ratei de căsătorie, a bolilor și ajută la consolidarea economiei, ajutând fetele să aibă acces la locuri de muncă cu venituri mai mari.

Sursa: wikipedia

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate