Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 17 septembrie 2019
  • :
  • :

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, marcată de elevii Liceului „Carol I” Bicaz

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA este celebrată în fiecare an la 1 Decembrie. Elevii claselor a IX a A şi a XI a B de la Liceul „Carol I” Bicaz, coordonaţi de prof. Mihaela Apetroei şi prof. Roxana Dumitraşcu, au marcat această zi printr-o activitate de conştientizare în ceea ce priveşte riscul de infecţie cu HIV (virusul imunodeficienţei umane).
Elevii au realizat desene cu tematică specifică luptei împotriva SIDA (sindromul imunodeficienţei umane dobândite) şi prezentări multimedia cu privire la: descrierea ribovirusului HIV, metode de testare a infecţiei cu HIV, modalităţi de transmitere şi căi prin care virusul nu poate fi transmis de la o persoană la alta, statistici privind cazurile de infecţie HIV / SIDA în România şi la nivel mondial.
La finalul activităţii, elevii au urmărit un film cu mărturii ale unor tineri seropozitivi din România – „OAMENI între OAMENI” şi au dezbătut aspecte privind acceptarea / stigmatizarea de către societate a persoanelor afectate de HIV.
Sloganul sub care s-a desfăşurat activitatea a fost : „VIAŢA ARE PRIORITATE – PROTEJEAZĂ-TE!”

Sursa: Liceul „Carol I” Bicaz