Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 4 iulie 2020
  • :
  • :

Ziua Naţională a Bibliotecarului, sărbătorită la Neamţ

Miercuri, 23 aprilie, întreaga lume a celebrat Ziua cărţii şi a drepturilor de autor. Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată “Ziua Bibliotecarului din România”, astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.
Cu această ocazie, la Biblioteca Judeţeană „G.T Kirileanu” din Piatra-Neamţ a avut loc o conferinţă de presă cu prilejuita de împlinirea a 5 ani a programului Biblionet, un program naţional administrat de Fundaţia IREX în parteneriat cu Ministerul Culturii, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, şi bibliotecile judeţene. Programul Naţional BIBLIONET este parte a iniţiativei internaţionale Global Libraries, finanţată de Fundaţia Bill&Melinda Gates, care are scopul de a reduce decalajul digital al societăţii în ţările participante, prin asigurarea accesului populaţiei la calculatoare şi Internet în bibliotecile publice. Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” Neamţ s-a alăturat programului încă din primul an şi a reuşit să includă alte 80 de biblioteci publice şi filiale din judeţ.
La conferinţa de presă au participat şi reprezentanţi ai Fundaţiei IREX, care implementează programul Biblionet în România, cu participarea domnului Paul Andre Baran – director program.
Puteţi urmări în continuare conferinţa de presă care a avut loc la Biblioteca Judeţeană “G.T. Kirileanu” şi un interviu cu doamna Maria Hristea, bibliotecar în Tîrgu Neamţ.