Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 7 februarie 2023
  • :
  • :

Zona Bicazului se mândrește cu tineri curajoși, pompieri dedicați meseriei pe care și-au ales-o!

Zona Bicazului se mândrește cu tineri curajoși, pompieri care sunt dedicați meseriei pe care și-au ales-o, aceea de a sări în ajutorul semenilor și de a salva vieți. Chiar dacă sunt în timpul liber, atunci când este nevoie de ajutor, nu stau pe gânduri și se dedică trup și suflet dorinței de a finaliza totul cu o reușită. Datorită unor oameni ca aceștia, ne simțim mai în siguranță. FELICITĂRI, SALVATORILOR!

În data de 15.11.2022, în jurul orei 13:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Ivaneș, din comuna Bicaz Chei.

Concomitent cu alertarea forțelor ISU a fost anunțat și SVSU Bicaz Chei. Pentru că incendiul se manifesta violent, cu flacără la întreaga construcție cu posibilitatea propagării la două adăposturi pentru animale și plante furajere, a fost solicitat sprijinul SVSU din comunele Bicazu Ardelean și Dămuc.

Fumul negru și dens ce se degaja a fost observat de toți localnicii, inclusiv de șase pompieri aflați în timpul liber ce desfășurau activități prin gospodăriile proprii.

„Cum prezența de spirit, curajul și iubirea față de semeni sunt caracteristicile fiecărui pompier, nu au stat prea mult pe gânduri și au intervenit alături de pompierii voluntari. Experiența și relația bună cu membrii din serviciile voluntare au fost importante pentru ca intervenția să fie una eficientă. Până la sosirea pompierilor din tura de serviciu de la Detașamentul Piatra Neamț, incendiul a fost localizat și aproape lichidat, evitându-se propagarea la alte două gospodării. Au ars două autoturisme care se aflau în interiorul construcției și diferite unelte și scule. Pagubele au fost însemnate, dar mici în comparație cu ce s-ar fi putut întâmplă dacă flăcările nu erau ținute sub control.”, informează ISU Neamț.

Cei șase pompieri care au participat la intervenție sunt:
Plt.adj Radu Marian
Plt.adj Lungu Ionel
Plt.maj Moldovan Florin
Plt.adj Boeru Florin
Soldat Tifrea Emanuel
Soldat Moga Daniel

Felicitări pentru curajul și dăruirea cu care tratați această meserie, și nu în ultimul rând pentru dragostea față de semeni!