10 sfaturi folositoare pentru a începe o afacere de succes

Eşti tânăr şi vrei să începi o afacere? Iată 10 sfaturi pentru a începe o afacere de succes:
1. Fă ceea ce îţi place

Imediat ce iei decizia de a-ţi deschide propria afacere vei fi nevoit să investeşti extrem de mult timp şi energie în dezvoltarea ei, aşa că este foarte important să îţi placă ceea ce faci şi să poţi găsi satisfacţie în activitatea pe care o desfăşori.
2. Începe-ţi afacerea în timp ce eşti încă angajat

Având în vedere că nu poţi trăi mult timp fără bani şi că nouă ta afacere nu va deveni profitabilă de la început, este de preferat să te lansezi în afaceri în timp ce ai încă un job şi o sursă stabilă de venit. Asta îţi va da o formă de confort şi te va ajuta să te concentrezi pe aspecte vitale ale dezvoltării afacerii şi nu doar pe asigurarea unor bani pentru propria supravieţuire. Odată ce afacerea începe să devină profitabilă şi să îţi ocupe din ce în ce mai mult timp, poţi să îţi dai demisia.
3. Nu porni la drum singur

Existenţa unui sistem de suport atât în perioada de începere a afacerii cât şi pe parcursul dezvoltării ei este foarte importantă. Încearcă să găseşti sprijin în rândul familiei tale şi să te consulţi cu ei atunci când vrei să iei decizii şi ai nevoie de un sfat. Ideal ar fi să îţi găseşti un mentor care să îţi ofere din experienţa lui.
4. Începe să găseşti clienţi

Nu aştepta până îţi lansezi afacerea pentru a face rost de clienţi sau de consumatori, pentru că aceştia sunt elementul central care determină succesul sau eşecul iniţiativei tale. Fă cât mai mult networking! Adună contacte!
5. Scrie-ţi planul de afaceri
6. Fă o cercetare de piaţă

Pentru fundamentarea planului de afaceri vei fi nevoit să faci o cercetare de piaţă, dar asta este doar începutul: ca să îţi creşti şansele de succes în afaceri este nevoie să devii expert în industria, produsele sau serviciile pe care le livrezi, asta dacă nu eşti deja. O soluţie de început ar fi să te înscrii în asociaţiile profesionale de profil.
7. Apelează la profesionişti

Un antreprenor nu este şi nu trebuie să fie un om – orchestră: nu ai cum să fii expert în toate şi nici nu trebuie să îţi propui, aşa că învaţă să lucrezi cu profesionişti în acele domenii pe care nu le stăpâneşti: contabilitate, juridic, marketing, consultanţă în afaceri etc
8. Asigura-te că ai un minim de capital

Înainte de a te lansa în afacere asigura-te că dispui de nişte bani: fă economii, împrumută de la familie şi prieteni sau abordează potenţiali investitori. Fă-ţi un plan de back-up financiar. Învaţă să îţi faci un buget pentru afacerea ta.
9. Dă dovadă de profesionalism de la început
10. Pune-ţi la punct de la început aspectele legale şi fiscale

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate