Adio Facebook în Primăria Târgu Neamț

         Publicarea articolului Primăria Tîrgu Neamț – locul 1 la concursul Facebook pe bani publici pe site-ul ziartarguneamt.ro în data de 4 iunie 2014, în care a fost prezentată o analiză a bugetarilor din Primăria Târgu Neamț prezenți în mediul online în timpul programului de lucru, a atras atenția primarului Daniel Harpa. Edilul a dispus imediat o serie de măsuri împotriva utilizării în exces a rețelelor de socializare,  măsuri prezentate într-o declarație de presă în cadrul unei conferințe organizată miercuri, 2 iulie în sala de ședințe a Primăriei Târgu Neamț:

       “Având în vedere necesitatea eficientizării activității personalului din cadrul Primăriei Târgu Neamț și problemele semnalate de către reprezentanții mass-media, cu privire la utilizare în exces a rețelelor de socializare, în timpul programului, de către funcționari din Primărie, a fost restricționat accesul pentru: utilizarea rețelelor de socializare, activitățile de comerț electronic în interes personal, vizualizarea site-urilor cu caracter obscen sau de propagandă, de muzică, filme, jocuri, chat-uri. Astfel, accesul la Internet a personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului orașului Târgu Neamț se va face numai în interes de serviciu. Pentru această restricționare, nu este necesară achiziționarea unui soft, Compartimentul Informatic a efectuat modificările necesare în sistemul informatic al instituției.

Conform Legii nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcționarilor publici, Art. 18 (4) funcţionarilor publici care desfăşoară activităţi publicistice în interes personal sau activităţi didactice le este interzis să folosească timpul de lucru ori logistica autorităţii sau a instituţiei publice pentru realizarea acestora.

        În ceea ce privește relația funcționar – cetățean, funcționarii din cadrul Primăriei Târgu Neamț au obligaţia de a asigura un serviciu public de calitate în beneficiul cetăţenilor. În exercitarea funcţiei publice, aceștia trebuie să aibă un comportament profesionist, precum şi să asigure, în condiţiile legii, transparenţa administrativă, pentru a câştiga şi a menţine încrederea publicului în integritatea, imparţialitatea şi eficacitatea autorităţilor şi instituţiilor publice”. 

Viorela Gherasim

Articolul Adio Facebook în Primăria Târgu Neamț a aparut prima data pe Ziar Targu Neamt.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate