Toată SPERANȚA, la Primărie

Fundația de Dezvoltare Locală Speranța a ajuns la capătul puterilor. Elena Cucu, președintele ong-ului a venit în fața conducerii Primăriei Târgu Neamț la o dezbatere publică pe tema Bugetului local și a listei de investiții pe anul 2015. Însoțită de majoritatea beneficiarilor și angajaților centrului, Elena Cucu a vorbit în numele tuturor și a cerut autorităților locale sprijin financiar pentru anul 2015.

Până anul trecut, Fdl Speranța primea de la Primăria Târgu Neamț un ajutor financiar de aproximativ 100.000 lei pentru buna desfășurare a activităților și sustinerea asistaților. Din cauza datoriilor moștenite, administrația publică locală nu a mai putut sprijini organizația. A urmat un an chinuit, angajații au plecat, dar conducerea unității nu a disperat. S-a format o nouă echipă, cu tineri fără experiență care nu-și găseau locuri de muncă, unii chiar din rândul asistaților – persoane cu dizabilități reintegrate în comunitate. Au implementat proiecte cu fonduri norvegiene sau europene, au lucrat ornamente pentru comercializare și au reușit să mențină SPERANȚA în picioare. Însă anul acesta, fără sprijinul financiar al Primăriei și al urbei de sub Cetate… vor ajunge la capătul puterilor.

„(…)Și acești oameni au drepturile lor. Și, credeți-mă, pot fi integrați! Ți se rupe inima când vezi că ai putea să le oferi acel mediu protejat, dar, de fapt…n-ai cum!(…)”, a spus Elena Cucu.

Edilul Daniel Harpa i-a asigurat pe angajații și beneficiarii Fdl Speranța că va primi sprijin financiar din partea Primăriei Târgu Neamț în anul 2015: „Anul trecut a fost un an foarte greu din cauza datoriilor (…)Vreau să vă garantez că eu știu ce înseamnă persoane cu dizabilități mult mai bine decât alții din această sală. A dat Dumnezeu și am reușit să achităm o mare parte din acel credit. Anul acesta vom găsi soluții, inclusiv pentru Fundația Speranța . Pe lista de investiții a intrat și consolidarea clădirii și vom face tot posibilul să dăm curs celeilalte solicitări venite din partea dumneavoastră (…)”.

In prezent, Fdl Speranța are 31 de angajați, din care 12 sunt persoane cu dizabilități. În jur de 40 de asistați beneficiază de servicii sociale aici, dintre care unii au domiciliul în comunele învecinate, iar 25 sunt din Târgu Neamț.

Andreea Trăsnea

Articolul Toată SPERANȚA, la Primărie a aparut prima data pe Ziar Targu Neamt.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate