Acțiune pentru protejarea faunei şi conservarea biodiversităţii naturale

Polițiștii nemțeni specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au constatat, pe parcursul acțiunilor din ultima jumătate de an, 51 de infracțiuni, au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale,au ridicat 22 arme, peste 600 bucăți de muniție și 85 kg carne de vânat.
În perioada 15 august 2017 – 28 februarie 2018, Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, desfăşoară în toată țara, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic naţional.
Prin aceste activități și prin aplicarea fermă a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, contribuim la protejarea faunei şi conservarea biodiversităţii naturale.
Persoanele vinovate de comiterea acestui gen de infracţiuni, din sfera braconajului cinegetic, (în special cele care se comit cu ocazia organizării şi desfăşurării partidelor de vânătoare, la speciile de păsări migratoare şi autohtone), sunt trase la răspundere penală, iar bunurile folosite la comiterea unor astfel de fapte sunt confiscate.
De la demararea acțiunii până la sfârșitul anului 2017, polițiștii din structurile de arme, explozivi și substanţe periculoase au constatat 51de infracţiuni privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
În cadrul dosarelor penale întocmite, sunt cercetați 26 cetățeni români și 4 cetățeni străini.
Au fost indisponibilizate în vederea confiscării, 14 arme letale și 8 arme neletale supuse autorizării, peste 580 de bucăți de muniţii letale, 35 muniţii neletale, 85 kg de carne de vânat și 14 de exemplare de vânat din specii diferite.
În urma ilegalităților constatate, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 la Legea nr. 407/2006 și 19 la Legea 295/2004, în valoare de aproape 11.150 de lei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate