CJ Neamț a semnat noi contracte de finanțare a proiectelor prin PNDL II

Astăzi, Consiliul Județean Neamț a semnat noi contracte care se finanțează prin PNDL II privind obiective de pe teritoriul județului. Evenimentul are loc după doar două luni de la parafarea unor contracte anterioare, care erau în valoare de circa 83 milioane de euro.
Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a participat ministrul secretar de stat, domnul Adrian Gâdea.
În bugetul anului 2017, au fost alocate sume pentru 97 de obiective de investiții, vizând în principal dezvoltarea infrastructurii rutiere precum și realizarea/dotarea unităților sanitare, fiind demarate procedurile de întocmire a documentațiilor tehnico-economice și propuse spre finanțare prin Programul național de dezvoltare locală.
În luna noiembrie 2017, în prezența domnului viceprim-ministru Paul Stănescu, au fost semnate contracte de finanțare de peste 83 milioane de euro, iar astăzi a continuat semnarea altor 13 obiective propuse de Consiliul Județean Neamț, după cum urmează:
– în domeniul Sănătății – Pavilion secții medicale, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, care va avea un total de 294 de paturi; valoarea investiției este de circa 54 milioane de lei – 11,612 milioane de euro, din care 51 milioane lei provin de la bugetul de stat și diferența de la bugetul local. După realizarea acestui nou pavilion vor fi mutate în el toate secțiile care funcționează acum în cadrul Spitalului Vechi, clădire care nu mai prezintă siguranță în exploatare, conform datelor din expertizele existente.
– În domeniul Infrastructurii rutiere, s-au semnat 12 contracte – unul pentru drumul județean care leagă comunele Mărgineni și Dochia – și alte 11 contracte de reabilitare/modernizare poduri, care prezintă deficiențe grave în exploatare. Aceste poduri se regăsesc pe drumurile județene de pe teritoriul comunelor Tazlău (2 poduri), Stănița (2 poduri), Valea Ursului (1 pod), Bozieni (1 pod), Bahna (1 pod), Borca (4 poduri).
În perioada următoare vor fi supuse licitației publice execuția obiectivelor finanțate prin PNDL, celelalte care nu au fost cuprinse până în prezent, dar care au întocmite documentațiile tehnico-economice din bugetul local. Acestea vor fi incluse în program, în funcție de importanța lor și în limita diferențelor financiare neutilizate în urma licitațiilor publice. De asemenea, se are în vedere contractarea unui împrumut de pe piața bancară, pentru a duce la îndeplinire întregul program de dezvoltare a infrastructurii rutiere a județului Neamț.
Tot astăzi, 16 unități administrativ-teritoriale din județul Neamț au semnat, prin reprezentanții lor, contractele de finanțare pentru obiective care beneficiază de finanțare în cadrul PNDL 2017-2020. Au participat reprezentanții municipiului Piatra Neamț și ai comunelor Zănești, Bârgăoani, Rediu, Țibucani, Mărgineni, Borca, Grumăzești, Piatra Șoimului, Tașca, Dochia, Gârcina, Bălțătești, Dămuc, Bahna și Brusturi..
Contractele semnate joi, 25 ianuarie, sunt în valoare de 67 milioane de lei, ceea ce înseamnă 14,5 milioane de euro.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate