Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 9 august 2022
  • :
  • :

Ai pierdut mult la cazino? Iată cum să treci peste

Jocurile de la cazinourile online pot avea două finaluri: unul unde ai câștigat sau unul unde ai pierdut. Nu există cale de mijloc și cu toate că știi asta încă de la început, nu prea contează, pentru că este mai importantă toată adrenalina aceea de anticipare, toată experiență de joc, tot ce presupune sentimentul ăla când te vezi ca un potențial winner, încoronat învingător. Și cu gândul ăsta ar trebui să accepți orice joc de noroc: că nu poți controla nimic și că la fel de bine pe cât poți câștiga, la fel de bine poți pierde – și încă mult. Din păcate, uneori, dependența de jocuri de noroc întunecă judecata și nu ne ajută să luăm cele mai bune decizii când vine vorba despre cum ne raportăm în fața pierderilor suferite, mai ales când costurile financiare nu sunt chiar de neglijat. Dar este important să știi cum să reacționezi și să te repui pe picioare, căci gamblingul și gamingul înseamnă și o mare putere de control, dar și asumare de responsabilitate. Așadar, atunci când ai pierdut mult la cazino nu poți decât să treci peste. Te întrebi cum să faci asta? Sunt niște pași de urmat, deloc dificili, dar care trebuie bifați; iată mai jos tot ce trebuie să știi, ca să îți revii și să retrăiești din nou tot ce implică  acele oportunități și pe care nu ai vrea să le ratezi.

Asumă-ți responsabilitatea

Da, este un mesaj poate cam dur, dar unul pe care nu prea vrem să îl ignorăm, pentru că doar fiind un individ care înțelege că este răspunzător pentru acțiunile tale, atunci te și poți bucura de reușite. Eșecurile vin, mereu doar în baza deciziilor noastre și nu este corect să îi învinuim pe alții, pentru că asta ar însemna să nici nu evoluăm și să rămânem blocați într-un cerc vicios al victimizării. Doar tu ai ales ce, cât, cum și unde să joci. Poate că nu este o sarcină tocmai ușoară, dar să înțelegi că doar tu ești responsabil de situația în care te afli este un pas important în a avansa.

Analizează ce anume a mers prost

Da, este esențial ca după fiecare mare joc pierdut să îți iei un răgaz și să vezi ce anume s-a întâmplat. Poate fi vorba despre ghinion, când nu prea ai ce face, dar la fel de bine poate fi vorba despre decizii luate prost și care au fost un lanț de hotărâri deloc inspirate. Doar făcând niște calcule obiective și urmărind întocmai ce anume nu a funcționat poți să eviți să repeți același lucru și să corectezi acolo unde se poate. Că poate fi vorba despre riscurile asumate, despre un plan de joc făcut aiurea, despre a nu-ți putea controla emoțiile sau despre teamă, despre un management slab al bankroll-ului, toate se pot remedia dacă sunt identificate cât pentru a fi corectate.

Nu te mai gândi prea mult la asta

Ai pierdut. Sigur nu este ceva tocmai plăcut, dar treci mai departe doar dacă încetezi să te gândești doar la acest aspect. Cu cât zăbovești mai mult asupra acestui aspect, cu atât îți va fi mai dificil să treci peste el. Ia totul de la zero, gândește un nou început și nu te amăgi că vei face la fel, nu îți reproșa mai mult decât este nevoie și doar stai cu lecțiile învățate atât cât ai nevoie. Poate te ajuta și să îți reamintești de momentele când ai și câștigat, că sigur sunt unele prin trecutul tău – funcționează ca un reminder că nu a fost mereu greșit.

Nu te grăbi să revii la jocuri sau pariuri

Așa cum menționam deja, acordă-ți timpul de care ai nevoie pentru a te recupera. Dar asta nu înseamnă să te grăbești și să îți recuperezi banii, căci asta este doar o iluzie. Înainte de toate, așteaptă să te restabilești pe partea financiară și joacă sau fă pariuri abia când iți vei putea permite din nou acest lucru. Asta nu înseamnă să te lași păgubaș, ci doar să gândești rațional și să refuzi să te lași bătut, căci ai ceva de învățat din orice înfrângere. Ce încercăm să spunem este că după fiecare pierdere financiară suferită trebuie să acorzi ceva timp să îți revii, fără să mai faci alte investiții, căci până la urmă nu vei mai recupera sumele respective. Și nici nu încerca să o faci, deși tentația este irezistibilă, căci șansele să reușești sunt mici, iar asta nu te ajută să treci peste – dimpotrivă.

Stabilește niște puncte de urmărit

Data viitoare când vei mai juca, ai în vedere să ai niște limite. Că este vorba despre a-ți seta timpul pe care îl petreci online la jocuri, că vrei să ții cont de bugetul alocat (sigur și simplu este să ai un cont separat pentru asta și să nu te atingi de alte economii) sau că vei fi mai atent la cum te controlezi, trasează niște așteptări. Nu mai face compromisuri și nu mai accepta să joci fără limitări. Așa îți va fi mai la îndemână să știi când să te retragi, cât pentru a evita posibile înfrângeri care te-ar aduce în aceeași situație. La fel de bine ai putea să-ți stabilești și o nouă strategie, una care să implice abordarea unor noi jocuri sau atenției unor alte aspecte.

Să faci față pierderii la cazino este un întreg proces, unul de cunoaștere de sine înainte de toate. Și cu toate că ne grăbim să îl subestimăm, se obține greu, dar nu este imposibil de atins. Dacă simți nevoia, ai putea foarte bine să îți acorzi o binemeritată pauză de la aceste jocuri și să iți iei o vacanță de la tot ce înseamnă cazino online – atât cât simți nevoia. Asta te va ajuta și să-ți găsești liniștea mai ușor și mai repede, pentru că te vei îndepărta de problemă. Atribuie atenție și modului în care tratezi dependența față de jocurile de noroc, pentru că ai putea foarte bine să ai o problemă pe care să nu o conștientizezi. Indiferent despre ce este vorba, nu face din nicio pierdere o tragedie.