Asociația Culturală „Eu cred” , în parteneriat cu Primăria Tașca și Centrul Cultural, organizează un concurs de muzică pentru copii

Asociația Culturală „Eu cred” Tașca, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al comunei Tașca, jud.Neamț, vă invită vineri, 1 Iunie 2018, începând cu orele 09,00, la Centrul Cultural al comunei Tașca, unde se va desfășura ediția a VI-a a Festivalului Național ( concurs) „Copiii-Florile inimii” .
Manifestarea se include în cadrul evenimentelor dedicate Anului Centenar.

REGULAMENT

Asociația Culturală <<< EU CRED>>> în parteneriat cu Primăria comunei Tașca și Centrul Cultural organizează- Festivalul – concurs de muzică pentru copii „COPIII-FLORILE INIMII” , ediția a VI ‑ a
Locul de desfășurare : Centrul Cultural al comunei Tașca
Festivalul se desfășoară pe 4 secțiuni:
Muzică ușoară
Muzică folk
Muzică populară
Dansuri
Program cadru:
09.00 – 11.00 – probe sunet, înscrierea în concurs
11.00 – 16,00- desfășurarea concursului
16,00-17,00- Recitaluri invitați
17,00 – 17,30 –Festivitatea de premiere
Recitaluri invitați
REGULAMENT DE PARTICIPARE
Capitolul I. – Dispozitii generale
Art. 1. Festivalul concurs „COPIII – FLORILE INIMII” este o manifestare artistică anuală, organizată de Asociația Culturală “EU CRED” în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al comunei Tașca și Centrul Cultural.
Art. 2. Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie descoperirea si promovarea tinerilor talentați în interpretarea muzicii uşoare, populare, folk , instrumentale si dansurilor specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competiție si corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă, și nu în ultimul rând crearea unor punţi de prietenie între concurenţi. Toate aceste obiective se vor îndeplini într-un cadru deosebit, oferit de specificul localității Tașca și sala de festivități a Centrului Cultural, recent renovat și modernizat, contribuind astfel şi la promovarea acestui spațiu românesc deosebit și al valorilor locale. De asemenea, constituie o formă de educaţie prin muzică, dans și creație, de dezvoltare a imaginaţiei, a simţului estetic şi al bunului gust, de cunoaştere şi respectare a valorilor acestui gen. Nu în ultimul rând are şi un caracter caritabil, prin sprijinirea participării copiilor cu posibilităţi materiale reduse, în baza unei analize de caz individuale.
Capitolul II. – Condiții de participare
Art. 3. Festivalul are caracter național. Se pot inscrie artiști amatori cu vârste de max. 18 ani, copii şi adolescenţi talentaţi în interpretarea vocală și instrumentală a muzicii , cei care au talent în artă – pregătiţi să participe la acest gen de competiţie.
Competitorii vor fi înscriși în concurs de însoţiţorul legal sau profesorul/coordonatorul de grup.
Concurenții se vor înscrie în concurs cu o singură melodie de max.3 min., respectiv dans de max.5 min. Concurenții înscriși la secțiunea muzică popular, vor interpreta, pe lângă piesa de concurs și o doină ( max.2 strofe și refren). Aceasta trebuie să facă parte din repertoriul romanesc de gen, dar și cel internațional ori compoziții /creații proprii proprii. Concurenții care au și altă naționalitate decât cea română pot interpreta melodia în limba maternă.

IMPORTANT!
PIESELE NEADECVATE VÂRSTEI INTERPRETULUI, VOR FI EXCLUSE DIN COMPETIŢIE ÎN FAZA DE PRESELECŢIE!

Art. 4. În concurs vor fi prezentate melodii de muzică uşoară din repertoriul românesc sau internațional, ori compoziții proprii, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital, format audio wav sau mp3. Negativul orchestral poate conţine voci de susţinere (grup vocal) cu condiţia ca acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală.
Art. 5. Toţi concurenţii si ceilalţi deţinători de drepturi vor trebui să autorizeze folosirea, reproducerea, tipărirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor şi biografiilor lor în contextul promovării si difuzării manifestarii. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio şi video făcute la repetiţii şi în culise, pentru CD-ul evenimentului, site-ul oficial al festivalului sau al oricărui alt produs realizat de către Asociația Culturala “EU CRED” și Primăria comunei Tașca.
Concurenții trebuie să facă dovada acordului asupra melodiei dat de autorul acesteia.
Capitolul III. – Înscrieri în concurs
Art. 6. Concursul are două etape:
1.Înscrierea în concurs si preselecția
2.Desfășurarea concursului
Înscrierile pentru preselecţie se fac pe baza următoarelor materiale :
– Fişa de înscriere
– Acordul autorului de interpretare a piesei din concurs
– Copie certificat de naştere/Carte de identitate
– 1 piesă muzicală (negativ si pozitiv) in format mp3
•  ÎNSCRIERILE SE POT FACE PÂNĂ LA DATA CONCURSULUI- 25 Mai 2018, ora 12,00, DIRECT LA ORGANIZATORI
Taxele de participare :
Pentru a veni în sprijinul concurenților, taxa de participare în concurs este fixată simbolic la suma de 15 lei/ concurent și 10 lei/component grup cel puțin 2 persoane.

Art. 7. În concurs concurenţii vor interpreta obligatoriu numai piesa trimisă, pe suport digital, la preselecție.
Art. 8. Festivalul „COPIII-FLORILE INIMII” ediţia a VI a, se va desfăşura la data de 1 Iunie 2018 (vineri) , în sala de festivități a Centrului Cultural Tașca -o sală cu o arhitectură deosebită și o acustică bună, unde se îmbină armonios elementele tradiționale cu cele moderne.
Capitolul IV. – Juriul
Art. 9. Juriul este compus din persone competente , profesori de muzica, personalități marcante ale vieții culturale româneşti, , redactori radio, TV etc. Activitatea juriului va fi coordonată de un Preşedinte desemnat de organizatori.
Capitolul V. – Jurizarea
Art. 10. Criteriile de jurizare vor avea în vedere următoarele:
*calităţile vocale
* tehnica vocală
* tehnica interpretativă
* prezenţa scenică
-valoarea lucrărilor prezentate
* perspective de a avea o carieră în domeniu.
Contestațiile apărute ulterior vor fi soluționate cu celeritate de peședintele și membrii juriului.Contestațiile trebuie să fie făcute în formă scrisă și să fie motivate.
Membrii juriului vor fi anuntati in ziua concursului.
Art. 11. Notarea concurenţilor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special, acordându-se note de la 1 la 10.Nota finală va fi media notelor acordate de membrii juriului.În situații de egalitate se va proceda la departajare, concurenții fiind nevoiți să mai evolueze o dată melodiile din concurs. Membrii juriului vor semna atât propriile formulare, cât şi procesul verbal întocmit după determinarea exactă a câştigătorilor.
Capitolul VI. – Premii
Art. 12.În funcție de evoluția fiecărui concurent, organizatorii vor oferi
• Trofee, medalii , diplome de merit, diplome de participare pentru fiecare participant..
Art. 13 Juriul va acorda si premii speciale în funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune şi radio sau organizaţiilor de profil, susţinute de sponsori.
Fiecare concurent va primi o diploma de participare din partea organizatorilor.
Capitolul VII. – Obligaţiile participanţilor
• Să respecte clauzele regulamentului festivalului.
• Să semneze declarațiile de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
• Pe durata participării în festival le este interzis concurenţilor/ părinţilor/ profesorilor să contacteze membrii juriului.
• Nesemnarea declaraţiilor de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator , de către concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante, constituie motiv de descalificare a concurentului și duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.
• Orice abatere de la oricare dintre aceste obligaţii duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.
Capitolul VIII. – Obligațiile organizatorilor
o Organizează, pune la dispoziţie sala de spectacole şi sonorizarea.
o Asigură paza si protecţia pe toată durata festivalului, inclusiv în timpul repetiţiilor prin interzicerea accesului presei şi a fotoreporterilor în culisele scenei, cu excepţia televiziunii care va asigura transmisia în direct a evenimentului.
o Asigură corectitudinea centralizării voturilor pentru clasamentele finale.
o Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, informând participanţii în timp util.
Capitolul IX. – Dispoziţii finale
* Organizarea festivalului/ concurs se realizează sub directa supraveghere şi îndrumare a organizatorilor în baza convenţiilor stabilite, unde sunt precizate atribuţiile fiecăruia.

Informatii suplimentare, zilnic 12.00 – 18.00 la Tel.
0757196506-Marius Coserariu- președinte Asociație
0746489793 –prof.Cristina Iuliana Marin-vicepreședinte
0749116571-prof.Dorina Mucenicu-vicepreședinte
0747679528- Otilia Zakarias–referent cultural Centrul Cultural

IMPORTANT
Pentru buna desfășurare a concursului cu respectarea timpului orar și pentru a reduce timpul de redactare a diplomelor de participare, rugăm concurenții să confirme cel puțin telefonic,la numerele de contact, până la data de 25 Mai 2018, participarea și numărul de persoane care fac parte din grupuri/ansambluri artistice.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate