Atmosferă înălțătoare, eveniment istoric, veselie și patriotism, la Dămuc

Atmosferă înălțătoare, eveniment istoric, veselie și patriotism, tineri îmbrăcați în straie populare, oameni frumoși, toate astea au caracterizat activitatea organizată astăzi de Primăria comunei  Dămuc și Asociația „Eu cred” la Căminul Cultural „Daniel Bucur” care a fost împodobit în tricolor.
Evenimentul a constat în semnarea unei Declarații de reunire a României cu Republica Moldova.
Primarul Anton Covasan, membrii Consiliului local și ai Asociației Culturale „Eu cred”, din partea căreia a venit solicitarea, au semnat pe rând această declarație : „recunoscând unitatea spirituală, culturală, lingvistică și socială dintre cele două Țări Române(România și Republica Moldova), ne exprimăm voința fermă de reîntregire a neamului românesc și de condamnare a pactului nazisto ‑ bolșevic Ribentrop Molotov, prin care Basarabia Românească a fost ruptă pe nedrept de matca ei istorică” .
Toți invitații au fost întâmpinați de către primarul Anton Covasan cu brațele deschise , în pieptul fiecăruia a fost pusă o insignă reprezentativă îmbrăcată în tricolor.
Discursuri au fost ținute de către domnul profesor Oprea, preotul parohiei din Dămuc, domnul Constantin Mandache, domnul Victor Marghidan, consilier local Piatra Neamț, domnul Cătălin Nemțeanu, domnul Marius Coșerariu și nu în ultimul rând, primarul comunei Dămuc, domnul Anton Covasan. Acesta s‑a referit atât la însemnătatea semnării acestei declarații de reunire, dar ca de fiecare dată a chemat înapoi tinerii plecați la muncă în străinătate, subliniind durerea pe care o simte atunci când se gândește la ei.
Cu lacrimi în ochi, cu mâna pe inimă la intonarea imnului, acesta a ținut o cuvântare emoționantă despre importanța neamului și a graiului românesc, despre dragostea pe care o poartă oamenilor pe care îi păstorește.
Evenimentul a continuat cu un program artistic susținut de către formația folk „Eu cred” , elevii Liceului Tehnologic Dămuc, pregătiți de doamna Cristina Poloșan, Mihaela și Ciprian Istrate, George Cojocărescu. Copiii au fost răsplătiți cu câte un mic simbol, iar doamnele au primit buchete de flori roșii, galbene și albastre.
La sfârșitul festivității, toată lumea a fost invitată la o masă copioasă, fiind pregătite sarmale și cozonac.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate