„Bullying-ul ucide zâmbetul” – asta spun caroliștii

In data de 5 aprilie 2021, elevii clasei a XII-a B, sub îndrumarea doamnei diriginte Carmela Botezatu, au participat la o activitate de combatere a bullying-ului.
Bullying-ul ucide zâmbetul. Mulți elevi suferă datorită agresiunilor repetate, intenționate, care presupun un dezechilibru de putere, cunoscute sub numele de bullying. Mass-media raportează cazuri în care elevii devin victime. Nu există o rețetă general valabilă de combatere a bullying-ului, însă studiile au demonstrat că cea mai mare suferință apare la vârsta adolescenței. Elevii de liceu trebuie să recunoască bullying-ul și să se apere de acest tip de violență. Ei trebuie să știe că există această formă de violență la orice vârstă, fiind necesar să fie formați să dea sfaturi pertitente agresorilor și victimelor și să evite, atunci când va fi cazul, office bullying-ul.
Mai întâi, elevii au fost invitați să rezolve o situație de bullying, completând chestionarul: https://forms.gle/fRir32Y4vdTj8Nfv8
Au urmărit apoi un scurt film în care au fost prezentate aspectele teoretice: https://youtu.be/vyTCB5FTYIs
Ulterior, elevii au analizat răspunsurile la întrebările chestionarului, au formulat opinii și concluzii.
Participanții s-au împărțit în două ateliere de creație:
Prima grupă a realizat materiale promoționale neconvenționale: evantaie, tricouri cu tema FĂRĂ BULLYING, care să conțină citate menite să încurajeze victima pentru ca aceasta să depășească situația de bullying. Au fost identificate fotografii de evantaie și tricouri și au fost inscripționate cu citate motivaționale.
Cea de-a doua grupă a identificat imaginea unui copac, pe care l-au împodobit cu frunze: Pe fiecare frunză au scris un sfat pentru o potențială victimă, astfel încât aceasta să depășească situația de bullying fără repercusiuni.
Activitatea s-a încheiat cu vizionarea filmului motivațional, în care posibila victimă învinge:
https://www.youtube.com/watch?v=TOyygXMkWGQ
Activitatea s-a desfășurat în mediul online, pe platforma de învățare a liceului, într-o atmosferă de dezbateri constructive; elevii au participat cu interes la toate momentele lecției.
Concluzia activității a fost „Fii tu însuți/însăți schimbarea pe care o dorești în această lume!”
sursa: Carmela Botezatu, Liceul Carol I Bicaz

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate