Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 14 aprilie 2021
  • :
  • :

Pericol de avalanșă pe Ceahlău

ATENTIE!!!
Avand in vedere diferentele de temparatura dintre zonele urbane si cele montane, va rugam ca in continuare sa va echipati corespunzator pentru drumetii in conditii de iarna autentica , sa alegeti traseele in functie de pregatire si conditia fizica , sa plecati devreme pentru a nu fi surprinsi de intuneric si sa va informati la dispeceratul permanent salvamont despre starea traseelor .
In masivul Ceahlau urmeaza o noua saptamana cu temperaturi negative , cu depunerea unui nou strat de zapada, iar pericolul producerii avalanselor se mentine la cote ridicate . La peste 1300 m zapada masoara 120 -130 cm, iar in acumulari 2-4 m .
Evitati traseele lungi cu expunere in vant si acumulari mari de zapada si care intersecteaza zone cu potential mare a producerii avalanselor . In seara zilei de 3 aprilie, doi turisti experimentati si foarte bine echipati au urcat din Izvorul Muntelui prin Poiana Maicilor si dupa 6-7 ore de mers, in zona Belvedere- Ursarie ( sub brana estica a a Ocolasului Mare ) au pierdut poteca si au intrat in acumulari de zapada, fapt ce a dus la epuizarea rapida si inceputul instalarii starii de hipotermie. Au sunat la 112 si echipa salvamont ce asigura permenenta la Baza Salvamont Dochia a intervenit si situatia ce urma sa devina critica odata cu trecerea timpului a putut fi rezolvata favorabil.


Salvamont Neamt
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *