Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 17 ianuarie 2021
  • :
  • :

Căminul de bătrâni de la Roznov așteaptă nemțenii care pot dona un strop de fericire

Un cămin de bătrâni nu este întotdeauna locul în care ai vrea să ajungi, sau cel puțin România nu este pregătită încă să îmbrățișeze aceast mod de îngrijire a bătrânilor care, în alte țări precum SUA reprezintă o soluție agreată și chiar solicitată de mulți oameni în vârstă.
Poate mentalitățile, poate nevoile, poate singurătatea sau neputința fac ca din ce în ce mai mulți bătâni să ajungă în astfel de cămine unde trebuie să recunoaștem că oricâtă dăruire ar fi din partea personalului nu se pot face comparații cu stabilimentele cu scopuri similare din țări unde se alocă bugete de 1000 euro pentru fiecare bătrân instituționalizat.
Un astfel de camin, diferit de celelalte pe care le știm, este și cel din Roznov și spunem diferit pentru că aici am vazut un nou director care știe ce înseamnă și cât de importantă este o terapie ocupațională și mai mult decât îndatoririle de serviciu, se străduiește să aducă un strop de fericire și un zâmbet pe chipurile bătrânilor organizând tot felul de spectacole sau activități care să-i smulgă din monotonia cotidiană.
Mai multe puteți afla din discuția cu directorul acestui cămin de bătrâni, domnul Radu Nastasă, un om care, dincolo de orice altă discuție legată de persoana sa, a făcut dintotdeauna lucruri pe care noi ceilalți nu am putea să le facem și aici mă refer în special la funcția de psiholog al secției de Oncologie a spitalului din Piatra Neamț, un post cu un consum emoțional devastator chiar și pentru o persoană foarte puternică.

dolinex