Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 20 august 2022
  • :
  • :

DIICOT perchezitioneaza in Neamt locuintele membrilor unui grup infractional organizat specializat pe exploatarea si comercializarea lemnului

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamt au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala cu material lemnos.
In acest scop, sunt efectuate 20 de perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Neamt, Suceava si Harghita, la locuintele membrilor gruparii si la societatile comerciale controlate de catre acestia.
In fapt, se retine ca invinuiti au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat si alte persoane, printre care si un angajat în cadrul Ocolului Silvic Ceahlău, vizand exploatarea ilegală a unor cantităţi importante de material lemnos şi comercializarea ulterioară a masei lemnoase rezultate, prin folosirea unor documente financiar-contabile fictive.
La achiziţia terenurilor vizate de catre membrii gruparii pentru cantităţile mari de material lemnos, invinuitii au fost sprijiniti de către primarul si respectiv secretarul unei comune de pe raza judetului Neamt.
Activitatea infractionala a fost sprijinita si de catre 3 invinuiti, avand calitatea de agenţi de poliţie, prin oferirea de date concrete cu privire la acţiunile de control efectuate în domeniul respectiv.
Cercetările în cauză au fost efectuate impreuna cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Neamt si BCCO Bacau.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către D.G.A. Neamt si S.R.I.
Procurorii D.I.I.C.O.T. audiaza un numar de 26 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Nota redactiei: Gura lumii spune ca e vorba de primarul si secretarul comunei Grinties. Asteptam confirmarea acestor informatii venite pe surse.