Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 26 mai 2020
  • :
  • :

Etapa naţionala a concursului „Made for Europe” 2014

În perioada 9-12 aprilie 2014, Colegiul National Unirea Braşov a fost gazda etapei naţionale a concursului „Made for Europe” 2014. Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei Nationale sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European, cu scopul de a valoriza şi promova experienţele pozitive acumulate de şcoli în derularea proiectelor finanţate prin programele comunitare din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

La competiţie au participat 118 elevi din toată ţara, însoţiţi de profesori, au organizat expoziţii şi au prezentat în faţa juriului, cele mai bune produse finale cu care s-au calificat la etapa judeţeană, realizate în proiectele derulate în şcolile de provenienţă. Concursul a avut mai multe secţiuni de prezentare, la care au participat elevi de toate vârstele, începând cu preşcolarii până la elevii de liceu. Produsele prezentate au fost realizate în cadrul proiectelor Comenius multilateral si bilateral, Leonardo da Vinci, eTwinning şi alte tipuri şi au constat în: broşuri, cărţi, calendare, website-uri, filme, etc.

Atât prin activităţile cât şi prin produsele finale realizate, ne-am propus formarea unei conştiinţe civice internaţionale în rândul elevilor prin conştientizarea faptului că sunt parte a culturii şi civilizaţiei europene şi că au un rol important atât în ce priveşte propria formare dar şi în privinţa remodelării comunităţii internaţionale pe baza valorilor sociale democratice: toleranţă, solidaritate, cooperare, respect pentru tradiţiile şi obiceiurilor autentice, spirit civic şi responsabilitate.

Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate nici de elevii nemţeni participanţi la competiţie. Produsele finale au fost apreciate atât de juriu cât şi de vizitatori, fiind premiate toate produsele prezentate în concurs:

  1. Website-ul: www.Le-math.eu din cadrul proiectului „Le math- Learning mathematics through new communication factors”, prezentat de elevul Scripcaru Razvan Petru de la Colegiului National „Calistrat HogasPiatra Neamt, a obţinut premiul I, secţiunea proiecte centralizate;

  2. Broşura „S.O.S. Water” a Colegiului National de Informatică Piatra Neamt prezentată de eleva Schiopu Bianca-Daria, a obţinut premiul I, sectiunea Comenius multilateral;

  3. Platforma educaţională www.performingict.eu din cadrul proiectului „Innovation and performance through ICT”, prezentată de elevul Buruiană Alexandru Flavis de la Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra-Neamţ, a obţinut premiul I, sectiunea gimnaziu, Comenius multilateral;

  4. Colectia de carti gastronomice din cadrul proiectului „Europe defines unity and diversity in food culture!” prezentată de Petruca Ecaterina de la Colegiul National „Calistrat HogasPiatra Neamt, a obţinut premiul I, secţiunea Leonardo da Vinci;

  5. Cartea Cookery book ,,A Culinary Journey through Europe” din cadrul proiectului „Kaleidoscop in European cuisine adventure” prezentată de elevul Butnaru Cosmin Marian de la Colegiul Tehnic Danubiana Roman, a obţinut premiul al-II-lea, secţiunea Comenius bilateral.

Din spusele elevilor participanţi la competitie citez: „Concursul Made for Europe a însemnat pentru mine o experiență de neuitat în care am avut de luptat în primul rând cu propriile emoții, iar apoi cu ceilalți concurenți. A fost o competiție strânsă, dar datorită muncii depuse am reușit să arătăm că suntem cei mai buni, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine la finalul concursului când am obținut ceea ce ne doream. Totul a fost foarte bine organizat și îmi doresc să am ocazia de a mai participa la astfel de competiții” (Răzvan Scripcaru).

Precizez că echipajul din judeţul Neamţ este pe primul loc din ţară cu cinci premii la cele cinci participări.Multumim pe această cale profesorilor care au contribuit la pregătirea elevilor şi nu în ultimul rând doamnei prof. Cîrcu Nadia, în calitate de profesor însoţitor.

Cu mulţumiri şi felicitări

pentru întreg echipajul,

Maria Ghiniţă