Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 12 mai 2021
  • :
  • :

Scoala Altfel cu Asociatia Cultural Social Economica CHRISTIANA

scoala (2)Asociatia Cultural Social Economica CHRISTIANA a organizat in luna aprilie 2014 la Mall Forum Center o serie de activitati destinate elevilor, cadrelor didactice si parintilor, in cadrul programului educativ Scoala Altfel.

Activitatea Atelier de pictura a avut scopul de a familiariza copiii cu frumusetea actului artistic si de a gasi o alternativa pentru petrecerea timpului liber, alta decat televizorul sau calculatorul. Coordonatorul, artistul plastic Lucian Gogu Craiu, profesor la Palatul Copiilor i-a invatat pe elevii de la Sc. Nr 1, clasa 3-a, invatatoare Roxana Huma:

– tehnici de pictura
– modalitati de imbinare a culorilor
– cum sa participe la concursul Micul Picasso
De asemenea, elevii au putut vizita si expozitia lucrarilor plastice de la Palatul Copiilor din Piatra Neamt, puse la dispozitie de profesorul lor, pictorul Lucian Gogu-Craiu.

In cadrul activitatii “Management financiar pentru toate varstele” elevii de la Colegiul National de Informatica, Colegiul Tehnic (Forestier) si Liceul Tehnologic Administrativ Economic au aflat informatii utile in ceea ce priveste:
– importanta gestionarii corecte a banilor
– cum sa isi organizeze cheltuielile
– cum sa isi intocmeasca un plan de economisire
– importanta intocmirii unui buget
– in ce mod pot contracara cheltuieli facute pe baza reclamele neadevarate de la televizor.

Ultima activitate a fost un concurs de arta culinara pentru micii bucatari, DELICII CULINARE unde elevii participanti au asistat la prepararea unor variante de mic-dejunuri sanatoase, iar ulterior au participat la un miniconcurs culinar in care au executat sandvich-uri haioase. Jurizarea a fost facuta de un chef profesionist de la Restaurantul Noir din P. Neamt. Momentul inedit al evenimentului a fost prezenta Vrajitoarei, care a incercat sa ii incurce pe competitori si sa le propuna variante gresite de alimentatie.