Gospodinele din Bicaz Chei se întrec și anul acesta în rețete de zacuscă, murături și alte bunătățuri

Este o perioadă foarte aglomerată pentru gospodinele din Bicaz Chei și nu numai; este timpul când acestea pregătesc proviziile pentru anotimpul răcoros. Deși anul acesta nu a fost unul atât de productiv din cauza ploilor abundente care au distrus recoltele fermierilor, ceea ce a condus la creșterea prețurilor , oamenii fac sacrificii pentru ca iarna să treacă mai ușor, fără să ducă dorul gustului de legume și fructe.
Mirosul de zacuscă, de legume coapte, gem și compot, persistă în aer. Am vizitat și noi câteva doamne din Bicaz Chei care ne‑au împărtășit rețete diverse și ne‑au arătat rafturile doldora de provizii care mai de care mai apetisante. Trebuie să recunoaștem că tot ce am văzut, ne‑a lăsat apă în gură și poftă de mâncare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate