Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 24 septembrie 2020
  • :
  • :

Ionel Arsene: Descentralizarea nu este un moft. Avem nevoie de reformă administrativă pentru o Românie modernă și europeană

Deputatul PSD Ionel Arsene, într-o declarație susținută în plenul Camerei Deputaților, și-a reafirmat susținerea pentru măsurile de reformare administrativă a României pe care dorește să le implementeze guvernul USL.

“Guvernul USL și-a asumat răspunderea pentru ceea ce reprezintă o reformă administrativă pentru România, anume descentralizarea. Actuala organizare a administrației trebuie să fie îmbunătățită și adaptată realităților perioadei în care trăim. Totodată, nevoia unei reforme administrative vine și ca urmare a aderării României la spațiul comunitar european. Avem nevoie de o adaptare a administrației la cerințele Uniunii Europene”, a declarat deputatul Ionel Arsene.

Deputatul social-democrat a precizat că autoritățile locale au nevoie de descentralizare pentru a putea pune în aplicare și gestiona mult mai eficient proiectele de dezvoltare atât de necesare comunităților locale.

„Transferarea majorității competențelor către autoritățile locale va conduce la o responsabilizare și mai mare a liderilor locali. Luarea unor decizii și măsuri importante pentru comunitate vor putea fi gestionate într-un mod mult mai operativ de o administrație care cunoaște probleme cetățenilor, creându-se în acest fel posibilitatea de a fi oferite soluții optime pentru rezolvarea lor. Prin procesul de descentralizare va avea loc o debirocratizare și eficientizare instituțională a administrației”, a afirmat parlamentarul PSD.
Deputatul Ionel Arsene a mai adăugat că „atât descentralizarea, care reprezintă aducerea deciziei mai aproape de cetățean, cât și regionalizarea, care înseamnă modernizarea definitivă a sistemului administrativ românesc, nu sunt mofturi, ele sunt o necesitate pentru o Românie modernă, membră a comunității europene. Acesta este, probabil ,cel mai important proiect care a avut loc în România după Revoluția din 1989. Românii ne-au acordat încrederea lor pentru a duce la capăt această reformă. Descentralizarea este un prim pas către regionalizare, dar și un semn că ne ținem de cuvânt față de milioanele de români care ne-au votat!”

arsene