Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 4 iulie 2020
  • :
  • :

Ordonanţa prin care rudele poliţiştilor răniţi în misiune pot fi angajaţi în MAI, aprobată de Senat

Conform proiectului de lege, la cerere, poliţistul încadrat într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii acestuia în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, poate fi menţinut în activitate în funcţii de poliţist în unităţi ale MAI.
În plus, la cerere, persoana al cărei raport de serviciu a încetat, fiind încadrată într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii acesteia în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, poate fi numită fără examen sau concurs în funcţii de poliţist.
Ordonanţa Guvernului mai prevede, la articolul 37, înmatricularea copiilor aflaţi în întreţinerea poliţistului încadrat într-un grad de invaliditate în instituţiile de învăţământ ale MAI.
De asemenea, copiii aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate, precum şi soţul sau soţia acestuia, pot fi numiţi în funcţii de poliţist sau angajaţi ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unităţi ale MAI, dacă îndeplinesc condiţiile legale.
E bine, cum zic acesti domni politicieni, dar de ce nu ar beneficia de aceleasi drepturi si familiile politistilor care scapa cu viata sau fara infirmitati din actiuni in care viata le este pusa in pericol sau politistii care salveaza vieti ?
Cum de asemenea ma intreb, de ce nu sunt dati afara din sistem rudele de gradul unu ale politistilor care sunt condamnati pentru infractiuni, ca daca tot e de implicat familia de ce sa nu fie in ambele sensuri ?

Ion Ion