Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, anunță primul pas făcut pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț anunță primul pas făcut pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț.

Consiliul Județean Neamț a emis certificatul de urbanism pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț, solicitat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. La momentul de față, legătura Moldovei cu Transilvania se desfășoară cu dificultate, prin două trasee dificile care nu pot prelua fluxurile sporite de trafic generate de dezvoltarea socio-economică.

Această autostradă va reuși să satisfacă cererea actuală și viitoare de trafic și totodată va crește gradul de atractivitate pentru traficul internațional de tranzit care se va desfășura între coridoarele PAN Europene IV și IX.

„Am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Neamț cu gândul de a le îmbunătăți viața nemțenilor și de a transforma județul nostru într-un mediu favorabil investițiilor și afacerilor. Aceste deziderate încep să prindă contur, apelurile și demersurile repetate prin care am susținut nevoia de investiții și potențialul Moldovei la nivel central, conducând la realizarea unui pas important, respectiv, eliberarea certificatului de urbanism de către Consiliul Județean Neamț pentru autostrada Tîrgu Mureș-Tîrgu Neamț, la solicitarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. Acest proiect va reuși să conecteze județul Neamț la vestul țării și implicit la Europa asigurând zonei noastre o dezvoltare durabilă atât din punct de vedere economic cât și social prin îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și a mediului de afaceri care susțin creșterea economică. Odată cu construirea autostrăzii Tîrgu Mureș-Tîrgu Neamț vom duce zona la un alt nivel, care ne va permite să nu mai discutăm doar despre potențial, ci despre oportunitate, care ne va permite să exploatăm la maxim resursele economice, turistice și intelectuale de care dispunem”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliul Județean Neamț.

Tronsonul de autostradă Ditrău-Tîrgu Neamț face parte din autostrada Tîrgu Mureș-Iași-Ungheni ce va face legătura dintre Autostrada Transilvania și Republica Moldova, asigurând o legătură rapida între estul și vestul țării. Lungimea traseului va fi de circa 118,8 km iar localitățile nemțene traversate de aceasta sunt: Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vînători-Neamț, Agapia, Petricani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni și orașul Tîrgu Neamț.
Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate