Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 19 ianuarie 2020
  • :
  • :

Ionel Arsene: USL s-a ținut de cuvânt. Bugetul pentru 2014 este construit pentru a răspunde cât mai bine intereselor cetățeanului

Deputatul PSD Ionel Arsene a afirmat în cadrul declarației cu privire la bugetul realizat Ionel-Arsenede Guvernul USL pentru 2014, depusă la Camera Deputaţilor, că este primul buget care, după mulți ani, răspunde intereselor cetățeanului.
„Pentru prima dată după mulți ani, avem un buget care să răspundă cât mai bine intereselor cetățeanului. USL s-a ţinut de cuvânt, iar în noul buget se regăsesc măsuri pentru creşterea salariilor şi indexarea pensiilor cu inflația, lucruri care până la venirea la putere a actualei majorităţi nici nu erau luate în calcul”, susține Ionel Arsene.
Parlamentarul social-democrat a făcut referire și la măsurile privind investițiile stabilite de Executiv pentru anul următor: „Bugetul pentru 2014 este unul construit în vederea stimulării creșterii economice bazată pe investiții. Multe dintre criticile aduse de opoziție actualului buget au vizat banii alocați către investiții. Cetățenii trebuie să știe că adevărul este cu totul altul, iar suma alocată în bugetul pentru anul următor este cea mai mare alocată pentru investiții. Avem 40 miliarde pentru acestea, ceea ce reprezintă 6% din PIB. Demonstrăm prin această formă a bugetului că, fiind într-o perioadă dificilă, reuşim să ducem o politică economică al cărei principal obiectiv este creșterea și nu austeritatea”.
Deputatul Ionel Arsene a mai susținut că „de la preluarea guvernării, USL a realizat tranziția de la un model greșit al austerității, promovat de fosta putere, la unul de creștere echilibrată, care a asigurat repararea nedreptăților, a instituit disciplina bugetară și a dus la un echilibru între creșterea economică și echitatea socială. Cred că măsurile propuse pentru 2014 ne vor ajuta să continuăm îndeplinirea obligațiilor asumate în fața românilor. Nu trebuie să uităm de ce am primit voturile lor în 2012. Suntem aici pentru că oamenii au crezut în noi și în capacitatea noastră de a îndrepta răul care li s-a făcut și de a le aduce un trai mai bun”.