Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 29 ianuarie 2022
  • :
  • :

Jandarmii montani din Bicaz – misiune pe traseul Bistra Mare – Stănile – Cabana Dochia

Weekend între toamnă și iarnă pe cărări de munte, porțiuni acoperite cu gheață.

Jandarmii montani vă recomandă echipare adecvată și prudență.

Jandarmii montani din Bicaz aflați ieri, 21 noiembrie, în misiune de menținere a ordinii publice pe traseul Bistra Mare – Stănile – Cabana Dochia, traseu cu un aflux mare de turiști datorită porțiunii care poate fi parcursă cu mașina, recomandă echipare adecvată, încălțăminte cu talpă antiderapantă și prudență.

De asemenea, zona superioară a Jgheabului cu Hotaru prezintă porțiuni acoperite cu gheață.Cele două zile de iarnă anunțate de meteorologi pentru zona montană au adus pe traseele turistice din Masivul Ceahlău tonuri de alb peste culorile toamnei. Stratul subțire de zăpadă așternut peste covorul de frunze uscate e semn că iarna se apropie, dar reprezintă și un pericol pentru turiștii echipați cu încălțăminte „de vară” sau mai puțin experimentați, mai ales la coborâre. În astfel de condiții efortul fizic dozat este mai mare, ducând la apariția crampelor musculare, epuizării fizice, un timp mai îndelungat pentru parcurgerea traseului și riscul de a fi surprinși de lăsarea întunericului, dar mai grav de atât, la accidentări.

sursa: Jandarmeria Neamt