Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 29 ianuarie 2022
  • :
  • :

Restricții? Vezi dacă și cum poți să sărbătorești sărbătorile de iarnă!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri, 19 noiembrie, Hotărârea nr. 105, care introduce mai multe măsuri de relaxare a unor restricții. Noua decizie luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) stabilește și condițiile în care se vor putea desfășura ceremoniile de 1 Decembrie.

  • Va fi permisă prezența fizică la cursuri în școlile din localitățile cu incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori, indiferent de rata de vaccinare în rândul profesorilor.
  • Vor fi permise ceremoniile oficiale dedicate Zilei naționale în București cu maximum 400 de persoane și în municipiile reședință de județ cu maximum 200 de persoane, doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.
  • La competițiile sportive, în spații închise sau deschise va fi permisă participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă, doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală.
  • La spectacole, concerte și festivaluri în aer liber va fi permisă participarea a maximum 1.000 de persoane, care să nu reprezinte mai mult de 30% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru vaccinați sau cei trecuți prin boală.

Hotărârea CNSU nr. 105  poate fi vizualizată integral AICI.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că deocamdată este prea devreme pentru a se pronunţa în privinţa modului în care vor fi sărbătorile de iarnă şi că în 10-15 decembrie autorităţile vor vedea care este situaţia: „Speranţa este ca oamenii să petreacă mai aproape de normal. Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme.”, a spus Raed Arafat.