O echipă a Școlii Gimnaziale „Iustin Pîrvu” Poiana Teiului, pe meleaguri poloneze

În perioada 15 ‑ 19 octombrie 2018, echipa Școlii Gimnaziale „Iustin Pîrvu” Poiana Teiului, formată din doi elevi din clasa a VIII‑a, Cheorbeja Daniel și Chirilă Alexandra, însoțiți de doamna învățător Mocanu Elena, doamna director, profesor Mariana Deleanu, se află în Polonia, în cadrul proiectului Erasmus.
Despre experiența trăită și despre acest program ne‑a împărtășit mai multe, doamna director Mariana Deleanu:

Mă aflu în Polonia la Școala Szkola Podstawowa, în Krasnic.
Echipa noastră e formată din 2 elevi și doi profesori, așa cum fiecare din celelalte țări partenere au venit.
Turcia, Letonia, Lituania, Bulgaria , noi și Polonia desfășoară un proiect Erasmus plus despre jocuri și obiceiuri tradiționale pentru o viață mai bună.
Activitățile vor fi pe durata întregii săptămâni. Elevii vor avea zilnic activități comune. De asemenea, aceștia sunt găzduiți in familii poloneze pentru a fi mai aproape de obiceiurile poloneze.
Astăzi ne-a fost prezentat modul tradițional de conservare a unor zarzavaturi pentru iarnă, precum și specialitati pe bază de varză. Părinții și bunicii elevilor polonezi au pregătit pentru noi mâncare tradițională. Am fost primiți cu căldură de către întreaga comunitate: primarul , directorul, profesorii , elevii și părinții lor. Am vizitat școala și ni s-au prezentat detalii despre fiecare disciplină studiată de elevi. Am apreciat că deși este o localitate rurală și o școală mică, aceasta este foarte bine dotată, chiar și cu cantină, cabinet logopedic, medical , laboratoare, o curte mare și spațiu de joacă adecvat , clase mici , cu un număr mic de elevi, dar frumoase și pline de viață. Cea mai importantă am considerat că este atitudinea tuturor față de educație; elevii sunt si copilăroși, dar acordă suficientă seriozitate activităților educaționale.
Bunicii și părinții se implică și ei în actul educațional, școala considerându-i parteneri egali.
Scopul proiectului este de a dezvolta elevilor abilități de comunicare în limba engleză, dar și de a cunoaște cultura celorlalte țări, schimb de jocuri tradiționale, obiceiuri culinare sănătoase, mișcare în aer liber, tot ce contribuie la o viață mai bună.”

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate