„Axialul Bicaz-Durău, drumul sălbăticit al județului Neamț!” Unde este blocajul?

De curând, vicepreședintele CJ Neamț, domnul Asaftei Ion , a străbătut Axialul Bicaz-Durău, de la un capăt la altul, după un an de zile de la ultima „peripeție” pe acest drum. Numai plimbare și relaxare nu poate fi considerată străbatarea acestui axial, a redescoperit domnul Asaftei, iar experiența trăită l‑a condus spre următoarele concluzii:

Axialul (Bicaz-Durău), drumul sălbăticit al județului Neamț…
Probabil mai sunt și alte căi de rulare în aceeași situație, dar eu am fost zilele trecute pe acest drum, după circa un an de când nu l-am mai străbătut de la un capăt la altul!
După această peripeție, căci nu găsesc alt cuvânt potrivit pentru experiența trăită, un lucru e sigur: se impune o intervenție de urgență, căci în caz contrar, pierdem, la propriu, acest drum!
Din păcate, cu toată bunăvoința noastră, la Consiliul Județean, nu vom reuși să salvăm situația dacă nu reușim să depășim hățișul birocratic actual, care ne scoate din firescul lucrurilor! Unele lucrări trebuie realizate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva și unele de Ministerul Apelor și Pădurilor, pentru consolidarea versanților și corectarea torenților, iar la această oră, documentația este împărțită între aceste instituții. Noi nu putem interveni pe calea de rulare până când RNP-Romsilva nu abordează cu rapiditate și manifestă implicare în acest proiect. Aici e blocajul! Din păcate, dacă nu intervin toate instituțiile responsabile pentru salvarea Axialului, într-un an riscăm să îl pierdem de tot! E sălbatic Axialul nostru, a devenit neprimitor ochiului și inimii!
Și câtă frumusețe și energie ne-a oferit cândva…!”

Sursa: Asaftei Ion, facebook

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate